Art Athina Summer Pop up 2019: Ο ρεαλισμός του Δημήτρη Αναστασίου

Art Athina Summer Pop up 2019: Ο ρεαλισμός του Δημήτρη Αναστασίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγευση για την Art Athina του φθινοπώρου δίνει η Pop Up έκθεση αυτές τις ημέρες στην Αιόλου 48-50 (έως και την Κυριακή 23/6), όπου οι αίθουσες τέχνης μάς δελεάζουν με έργα νέα, έργα που προκαλούν σκέψη. Πολλά και αξιόλογα τα έργα, θα σταθώ όμως στη συμμετοχή του Δημήτρη Αναστασίου που παρουσιάζει την «Ασκηση Ισορροπίας ΙΙ» με την kalpanon galleries. Είναι περισσότερο η αφορμή για να μιλήσει κανείς για έναν καλλιτέχνη χαμηλόφωνο αλλά ιδιαίτερα στέρεο, ο οποίος επί σειρά ετών δοκιμάζει και δοκιμάζεται.

Στην «Ασκηση Ισορροπίας ΙΙ» μας οδηγεί και πάλι μέσα από την αυτοπροσωπογραφία σε ακόμη μία αλληγορική ταυτοτική διαδικασία υπερέκθεσης, η οποία αναγκαστικά περνάει μέσα από συμπληγάδες κοπιώδους και μοναχικής αυτοσυγκέντρωσης. Ο Δημήτρης Αναστασίου (πρόσφατα βραβευμένος με ένα από τα βραβεία του «Αναγνώστη» για το γκράφικ νόβελ «Α=-Α», εκδ. Καλειδοσκόπιο) δείχνει να κατέχει τόσο κτητικά και εντέλει αφομοιωτικά την τεχνική του ρεαλισμού που πλέον προχωράει φαινομενικά αβίαστα. Ο δικός του ρεαλισμός έχει όμως ιδρυτική βάση την ανατροπή των φαινομένων και τη διαρκώς διευρυνόμενη απόκλιση από την απτή πραγματικότητα, γι’ αυτό και είναι τόσο ιδιαίτερος και προσωπικός. Ενας ρεαλισμός που χλευάζει το φαίνεσθαι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή