Πρωτοβουλίες αναβάθμισης στον δημόσιο χώρο της Κηφισιάς

Πρωτοβουλίες αναβάθμισης στον δημόσιο χώρο της Κηφισιάς

Η νέα δημοτική αρχή λαμβάνει μέτρα απέναντι στα φαινόμενα των αθρόων κατεδαφίσεων μονοκατοικιών και του γκράφιτι πάνω σε μνημεία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαχέεται το φαινόμενο προαστιακών δήμων της Αττικής, με χιλιάδες κατοίκους ο καθένας, εμπορική κίνηση και πλήθος δραστηριοτήτων εντός των ορίων τους, να αναλαμβάνουν σοβαρές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Ο νέος οικοδομικός κανονισμός (ΝΟΚ) προκάλεσε ήδη σοβαρές ενστάσεις και αντιδράσεις από δημοτικές αρχές (Αλιμος, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κηφισιά, Γλυφάδα κ.ά.) γεννώντας ένα καλώς εννοούμενο αντάρτικο υπέρ των πολιτών και του μέλλοντος των προαστίων.

Ο Δήμος Κηφισιάς, με νέα δημοτική αρχή (δήμαρχος έχει αναλάβει ο Βασίλης Ξυπολυτάς), έχει ήδη αντιδράσει απέναντι στο φαινόμενο των αθρόων κατεδαφίσεων μονοκατοικιών και στην αντικατάστασή τους από πολυώροφες πολυκατοικίες, και φαίνεται πως υπάρχει βούληση ώστε το ιστορικό προάστιο να ανακτήσει την αίγλη του.

Προχθές, ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε καθαρισμό και ευπρεπισμό δημόσιων χώρων. «Εχουμε ήδη καθαρίσει τις οδούς Κασσαβέτη και Λεβίδου και προχθές τον περίβολο του Αγίου Δημητρίου», μας ενημερώνει ο γενικός γραμματέας του δήμου και πολιτικός επιστήμων Γιώργος Κοκκόλης. Νέος και δυναμικός, με εμπειρία στα κοινά (η προηγούμενη θητεία του στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, όπου ήταν αντιδήμαρχος, είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις). «Παράλληλα κάναμε και καθαρισμούς στο άλσος και στόχος μας είναι να καλύψουμε αρχικά όλο το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς», λέει. Τον καθαρισμό από τα γκράφιτι, που έχουν εξαπλωθεί σε πολλά σημεία της Κηφισιάς, ανέλαβε η εταιρεία Booka Χημικά Ελλάς ΙΚΕ, που είχε πρόσφατα καθαρίσει και τις βανδαλισμένες όψεις του ιστορικού μεγάρου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Οι επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο της Κηφισιάς συνεχίζονται με μια επιπλέον εργολαβία για τη συντήρηση του αστικού εξοπλισμού (κολονάκια, φανοστάτες), ενώ έχουν ήδη αφαιρεθεί παλαιά ΚΑΦΑΟ και καρτοτηλέφωνα. «Στόχος του δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά ήταν στις πρώτες 120 ημέρες διοίκησης να ανασυντάξουμε το κέντρο της Κηφισιάς», λέει ο Γιώργος Κοκκόλης. «Γενικώς έχουμε στόχο να αποκαταστήσουμε το κύρος της πόλης και να αναδείξουμε την κλασικιστική αισθητική της. Πέρα από τη δράση μας για τον ΝΟΚ, ετοιμάζουμε κανονιστικές για τη μορφή των πεζοδρομίων, για το πράσινο αλλά και για τους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων».

Η πρόσφατη παρέμβαση για καθαρισμό από τα γκράφιτι παρέδωσε στους πολίτες πεντακάθαρο τον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού ναού του Αγίου Δημητρίου με το διπλό κωδωνοστάσιο, χώρος συνδεδεμένος και με την κοινωνική ζωή της Κηφισιάς.

Ο καθαρισμός επεκτάθηκε και στο παρακείμενο μεταβυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, που είχε αποκτήσει δημοσιότητα πριν από 30 και πλέον χρόνια όταν, για λόγους ανακούφισης της κυκλοφορίας, μετακινήθηκε από το κέντρο της Κηφισιάς στη νέα θέση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή