Λαβωμένος στον «τελικό» ο Ολυμπιακός

Λαβωμένος στον «τελικό» ο Ολυμπιακός

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αποφασιστικότερο βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θέλει να κάνει απόψε (21.45, ΔΤ) ο Ολυμπιακός που θα φιλοξενηθεί στην Ισπανία από τη Μάλαγα που έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο με τους «ερυθρόλευκους». Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην τέταρτη θέση με πέντε νίκες και έξι ήττες (μαζί τους είναι και η Φενέρμπαχτσε) και όποια ηττηθεί, θα απολέσει μεγάλο ποσοστό πιθανοτήτων για πρόκριση.

Το έργο των πρωταθλητών Ευρώπης είναι εξαρχής δύσκολο και οι απουσίες των Πρίντεζη (θλάση πρώτου βαθμού σε έναν μυ στη μέση) και Περπέρογλου (θλάση στους προσαγωγούς,) το δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο. Τα προβλήματα των τραυματισμών ταλαιπωρούν από την αρχή της περιόδου τους «ερυθρόλευκους» και δεν τους εγκαταλείπουν ούτε σε αυτή την κρίσιμη καμπή της διοργάνωσης. Το ευχάριστο για τον τεχνικό των «Πειραιωτών», Γιώργο Μπαρτζώκα, είναι η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πως είναι έτοιμος να ηγηθεί για μία ακόμη φορά της προσπάθειας της ομάδας του.

Ο κ. Μπαρτζώκας γνωρίζει καλά τόσο τη δυσκολία όσο και την κρισιμότητα της αναμέτρησης: «Είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις στη Μάλαγα. Παίζουμε απέναντι σε μία πολύ έμπειρη ομάδα, σε ένα δύσκολο γήπεδο και πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και τα ριμπάουντ, αν θέλουμε να κερδίσουμε. Εχουμε κάποιες απουσίες, αλλά έχουμε μάθει να ζούμε με τους τραυματισμούς από την αρχή της σεζόν. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να νικήσουμε», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» που καταστρώνει τα πλάνα του για να καλύψει τα κενά των Περπέρογλου και Πρίντεζη. Θεωρείται δεδομένο πως ο φορμαρισμένος Ιωάννης Παπαπέτρου θα πάρει ξανά αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ θα δοκιμαστεί και η λύση του Ντάνστον στο «4». Λύση μεταγραφής δεν προκρίνεται, σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα, στην παρούσα φάση, παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί για τον Αμερικανό γκαρντ, Μπόμπι Μπράουν.

Προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζει και η Μάλαγα που θα στερηθεί των υπηρεσιών των Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ, Ράφα Χετσχάιμερ και Σέρχι Βιδάλ. «Ξέρουμε πως έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Μην ξεχνάμε πως παίζουμε με μια ομάδα που πήρε δύο συνεχείς σεζόν τον τίτλο στην Ευρωλίγκα. Πρόκειται για πολύ σπουδαίο επίτευγμα. Ομως είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση», ανέφερε ο τεχνικός των Ανδαλουσιανών, Χουάν Πλάθα.

Για τον ίδιο όμιλο η αποκλεισμένη Αναντολού Εφές θα υποδεχθεί απόψε την επίσης αποκλεισμένη Λαμποράλ Κούτσα (20.45, novasports 3). Για τον ΣΤ΄ όμιλο σήμερα θα διεξαχθούν οι εξής αναμετρήσεις: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν Μονάχου (18.00, novasports 2, HD2), Ζαλγκίρις Κάουνας – Γκαλατασαράι (19.45, novasports 4), Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης (21.05, novasports 2, HD2).

• Επί ισπανικού εδάφους θα επιχειρήσει να «κλειδώσει» την πρόκριση και ο Παναθηναϊκός ο οποίος θα αντιμετωπίσει αύριο την Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» ελπίζουν να είναι υπεύθυνοι για την πρώτη ήττα των Καταλανών στη φάση του Τοπ-16 (11 νίκες), ποντάροντας και στην πιθανή χαλάρωση των «Μπλάουγκρανα». Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θα έχει στη διάθεσή του και τον Τζέιμς Γκιστ ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT