Στην Αμμόχωστο κρυβόταν ο Τίτι, καταζητούμενος για ληστείες και φόνους

Στην Αμμόχωστο κρυβόταν ο Τίτι, καταζητούμενος για ληστείες και φόνους

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σπίτι στην Αμμόχωστο είχε βρει καταφύγιο ο 27χρονος Αλβανός Τίτι Α. που κατεζητείτο από την ΕΛ.ΑΣ. ως επικεφαλής σπείρας ληστών, που τον Ιούνιο του 2012 δολοφόνησε τον 30χρονο Νίκο Παπουτσιδάκη και τραυμάτισε σοβαρά τον 32χρονο αδελφό του Μάνο κατά τη διάρκεια κλοπής Ι.Χ. στην Καισαριανή. Εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης από άνδρες της κυπριακής αστυνομίας έπειτα από πληροφορίες της Ασφάλειας Αττικής. Παρόμοια επιχείρηση για τη σύλληψή του είχε πραγματοποιηθεί και προ 25 ημερών περίπου. Ωστόσο, στο σπίτι που είχε τότε ερευνηθεί οι Κύπριοι αστυνομικοί δεν είχαν εντοπίσει τον 27χρονο Αλβανό, αλλά τον αδελφό του.

Πού κρυβόταν

Ο Τίτι Α. συνελήφθη τελικά νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Αμμόχωστο, ενώ προέκυψε ότι τους τελευταίους μήνες κρυβόταν σε αγροικία μεταξύ Αγ. Νάπας και Αμμοχώστου. Ο 27χρονος, κατά πληροφορίες, είχε μεταβεί στην Αμμόχωστο μέσω των Κατεχομένων και σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, μία ημέρα πριν από τη σύλληψή του φέρεται να συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία εις βάρος 65χρονου στην Αμμόχωστο. Κι αυτό διότι σύμφωνα με πηγή από την κυπριακή αστυνομία, μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στο σπίτι του 27χρονου, τη στιγμή της σύλληψής του. Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην Κύπρο βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 27χρονος φέρεται να ηγείτο Αλβανών κακοποιών που τον Ιούνιο του 2012 δολοφόνησαν τον 30χρονο Νίκο Παπουτσιδάκη κατά τη διάρκεια κλοπής Ι.Χ από πιλοτή πολυκατοικίας στην Καισαριανή. Ο Τίτι Α. και οι συνεργοί του κατηγορούνται ακόμη ότι διέπραξαν δεκάδες ληστείες σε σπίτια και καταστήματα (κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια), καθώς και ότι συμμετείχαν σε έξι ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς. Ενδεικτικά, τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου 2012 τα μέλη της σπείρας είχαν πετάξει χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών του Τμήματος Ν. Κόσμου που είχαν αποπειραθεί να τους ελέγξουν στη συμβολή των οδών Φρατζή και Μανδροκλέους, στον Ν. Κόσμο. Αντίστοιχα, τον Φεβρουάριο του 2012 είχαν πυροβολήσει τέσσερις φορές κατά αστυνομικών που τους καταδίωξαν ύστερα από ληστεία σε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου. Δύο από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 26 και 29 ετών, είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2013 σε Γλυφάδα και Παγκράτι αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή