Aνεβάζει τον πήχυ των ευρωεκλογών ο Τσίπρας

Aνεβάζει τον πήχυ των ευρωεκλογών ο Τσίπρας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Βέβαιος για την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, και μάλιστα με ποσοστό τέτοιο που θα δρομολογήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και «η Ελλάδα θα κάνει μια καινούργια αρχή με την Αριστερά», εμφανίσθηκε χθες ο κ. Αλ. Τσίπρας από την Καλαμάτα. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μήνυμα που θα στείλουν οι εκλογές, το οποίο θα είναι «τόσο καθαρό, αδιαμφισβήτητο και αποφασιστικό, που κανείς, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δεν θα μπορεί να το αμφισβητήσει». Επιτέθηκε, δε, προσωπικά στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ηγεμόνα των μονολόγων», ενώ σχολιάζοντας την προχθεσινή συνέντευξή του είπε ότι «εμφανίστηκε ως επικεφαλής όχι της κυβέρνησης, αλλά της αντιπολίτευσης». Σχολίασε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός «λέει ότι εμείς υποσχόμαστε πολλά και διάφορα σε συμπολίτες μας που υποφέρουν. Και έτσι επαναφέρουμε το “λεφτά υπάρχουν”. Να θυμίσουμε πάντως ότι αυτό το έλεγε όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος αυτοπροσώπως, με τα “Ζάππεια”», διερωτώμενος εάν ο πρωθυπουργός κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση «ότι αντιγράφουμε τις δικές του κοροϊδίες».

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον κ. Ευ. Βενιζέλο και, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για κυβερνητική αστάθεια σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας της «Ελιάς», είπε: «Ο κ. Βενιζέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, δεν είναι παρά κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση», ενώ παρέπεμψε στη φράση του κ. Θ. Πάγκαλου, «άθλιος εκβιασμός», προκειμένου να χαρακτηρίσει τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο είπε επίσης ότι «περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι εάν καταποντιστεί, θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση». Αφού μίλησε για εκβιασμό που απευθύνεται προς τους ισχυρούς εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση, πρόσθεσε: «Εχει δίκιο να φοβάται. Γιατί, εκτός των άλλων, μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει. Το ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και ο κ. Σαμαράς, βεβαίως. Και ο κ. Μπαλτάκος».

Το Μεσοπρόθεσμο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο Μεσοπρόθεσμο, για το οποίο είπε ότι «συνδυάζει τα δύο βασικά χαρακτηριστικά των Μνημονίων. Το ψέμα και τον νεοφιλελεύθερο φανατισμό», ενώ το χαρακτήρισε την «πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι όχι μόνο δεν βγαίνουμε, αλλά μπαίνουμε όλο και βαθύτερα στη μαύρη τρύπα των Μνημονίων».

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες στην τροπολογία που κατέθεσε για τη μεταβίβαση χρεών των κομμάτων σε διάδοχους κομματικούς σχηματισμούς, λέγοντας ότι, εάν η τροπολογία δεν γίνει αποδεκτή, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Μίλησε δε για «άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού» από πλευράς του κ. Βενιζέλου, αναφέροντας ότι προτίθεται να πάρει κανονικά την επιχορήγηση του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές ως «Ελιά», αλλά δεν θέλει να πληρώσει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT