Στη σέντρα με τη «φανέλα» της πολιτικής

Στη σέντρα με τη «φανέλα» της πολιτικής

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γ. Ανατολάκης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια μαζί με τον ΛΑΟΣ. Ο Π. Φασούλας κάνει τώρα εξέδρα για άλλο δήμαρχο στον Πειραιά. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, πίσω από τα κάγκελα, ακούει το τρένο της δημαρχίας να φεύγει όλο και πιο μακριά. Και στον στίβο της πολιτικής, τα κουλουάρ περιμένουν τη νέα φουρνιά στον δρόμο προς τις κάλπες. Γιατί το σήμα έχει ήδη πέσει, και η «Αθλητική Κυριακή» των εκλογών πλησιάζει.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ας πούμε, που ο Χ. Τομπούλογλου πάτησε την μπάλα μετά την γκέλα με τη μίζα, αναγκαστικά μπήκε χωρίς ζέσταμα στο παιχνίδι ένας γκριζαρισμένος και παχουλός Λύσανδρος Γεωργαμλής. Ο οποίος σαν άλλοτε δίνει συνέντευξη στην «Ωρα των Σπορ», αλλά τώρα αναλύει με μεγάλη σοβαρότητα το «πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών» του δήμου. Απέναντί του, ο Μιχάλης Παυλής κατεβαίνει φορτσάτος, να σώσει κι εκείνος τους Φιλαδελφειώτες. Αλλά καθώς το φαινόμενο είναι πανελλαδικό, στη Θεσσαλονίκη ο Θ. Ζαγοράκης ήδη έχει καταφέρει να ενώσει 7 διαφορετικούς συνδέσμους φίλων του ΠΑΟΚ – άλλο που ενώθηκαν μόνο και μόνο για να τον μαυρίσουν στις ευρωεκλογές. Μεταξύ Τούμπας και Μαλαματίνας, πάντως, οι οπαδοί λένε πως αν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή τον ρωτήσεις «και με τις γερμανικές αποζημιώσεις τι θα κάνετε;», εκείνος μπορεί και να σου απαντήσει «εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»!

Εμπλουτίζοντας το ποτ πουρί των απρόσμενων υποψηφιοτήτων, ο Σπ. Λιβαθηνός παίζει το ένα-δύο με τον Ηλ. Ψινάκη στον Μαραθώνα, ενώ στη Βέροια λέγεται πως ο Γ. Κουλακιώτης, ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, είναι έτοιμος να μοιράσει σε όλους τους κατοίκους… ραβανί αν τον βγάλουν δημοτικό σύμβουλο. Ομως και στην Αθήνα, το αθλητικό παπούτσι κάνει θραύση. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος όχι μόνο κατεβάζει στα τσικό της πολιτικής τον Κριστόφ Βαζέχα, αλλά επαναφέρει και τον βετεράνο Ντανιέλ Μπατίστα, τον οποίο πρώτη είχε εντοπίσει η κυνηγός ταλέντων Ντόρα Μπακογιάννη. Και αν οι δυο τους τα κάνουν θάλασσα, θα κληθεί ως ναυαγοσώστρια η Νέρι Νιαγκουάρα, που είναι έτοιμη και εκείνη να βουτήξει στα θολά νερά της πολιτικής.

Καθώς, όμως, στην Αθήνα βρέχει υποψήφιους πρώην αθλητές, στον Πειραιά έχει πάρει να συννεφιάζει, κυρίως πάνω από την παράταξη του Β. Μιχαλολιάκου. Ο Γ. Μώραλης, βλέπετε, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» μπορεί να δηλώνει πως «εμείς δεν εμπλέκουμε τον Ολυμπιακό στην πολιτική», αλλά στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχουν όλοι οι νυν και πρώην πρόεδροι του Ολυμπιακού, και μαζί μερικοί συγγενείς τους. Στον πάγκο της δημαρχίας, βέβαια, ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Α. Νικοπολίδη, ο οποίος εκτός από τερματοφύλακας πρόσφατα διετέλεσε και κηπουρός στον Δήμο Κηφισιάς. Αρα μάλλον δεν είναι αυτό που λέμε «γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης». Αυτό, όμως, καθόλου δεν παρηγορεί τον Β. Μιχαλολιάκο, που μέχρι και ο Ν. Γιούτσος τού κούνησε μαντίλι όταν άκουσε το «Εμπαινε Γιούτσο!» να τον καλεί στο μωραλικό στρατόπεδο. Και έμεινε πίσω μόνο ο Γ. Σιγάλας, να του θυμίζει την παλιά, καλή εποχή, που οι ψήφοι έμπαιναν στην κάλπη όπως η πορτοκαλί μπάλα στο καλάθι.

Φυσικά, τίποτε από όλα αυτά δεν συγκρίνεται με το ριάλιτι «Ο Ωραίος Μπέος» που ζει η μικρή κοινωνία του Βόλου. Οι ψηφοφόροι εκεί πρέπει να έχουν εξαιρετικά καυστικό χιούμορ, αλλιώς δεν εξηγείται πώς ο υπόδικος, υπέρβαρος και υπερβατικός κύριος Μπέος, που παλιά έλεγε πως «ντρέπομαι που με γέννησε η μάνα μου σ’ αυτήν την πόλη», τώρα ξεσκονίζει το καλό του κοστούμι για να γίνει δήμαρχος Βόλου. Οταν τον ρωτούν «τι πρόγραμμα έχετε;», εκείνος απαντά «εσείς τι πρόγραμμα προτιμάτε; Καρρά ή Βίσση;», όμως στο Facebook η σελίδα του δίνει το έναυσμα για τη μετάλλαξη «του Βόλου σε Μονακό», όπως ο κ. Μπέος υπόσχεται. Εκεί μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του τύπου «η αλεπού γιατρός» από την «επίσκεψη Μπέου σε ορφανοτροφείο», τη «διανομή τροφίμων στις ενορίες», και τη «συναυλία για το Γηροκομείο Βόλου». Αλλά το διαμάντι της φεϊσμπουκικής αυτής υποψηφιότητάς είναι μία φωτογραφία με σκουπίδια, που έχει την εξής λεζάντα: «Ειναι τραβιγμενη τη προηγουμενη εβδομαδα στην οδο δονδολίνων! Τι περιμενει ο κ. Σκοτινιώτης να τα μαζέψουν απο μόνοι τους ο κόσμος;». Και αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να πηγαίνει αυτός ο τύπος για δήμαρχος, εσείς τι ακριβώς περιμένατε από τον κ. Μπέο; Μήπως «να τον μαζέψουν από μόνοι τους ο κόσμος»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή