Μπαινοβγαίνοντας στο μνημόνιο

Μπαινοβγαίνοντας στο μνημόνιο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος την Πρωτοχρονιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγήκε στις κάμερες εορταστικός. «Του χρόνου και με γραβάτα», είπε στον Αλ. Τσίπρα, «γιατί ώς τότε θα έχουμε βγει απ’ το μνημόνιο»! Ο πρωθυπουργός στιγμιαία πάγωσε σαν τη γυναίκα του Λωτ που είδε πίσω της το μνημονιακό δράμα, και μετά… «βάζεις ψηλά τον πήχυ, πρόεδρε!» απάντησε. Αυτή την εβδομάδα, βέβαια, τον έβαλε ο ίδιος ακόμα ψηλότερα: «Πότε θα τη φορέσετε τη γραβάτα τελικά;» τον ρώτησαν οι ρεπόρτερ. «Αυτά μετά τις 24 Μαΐου», απάντησε ενθουσιασμένος ο Αλ. Τσίπρας.

Αλλά καλύτερα να μη δένουμε τη γραβάτα κόμπο. Γιατί και στις αρχές Μαρτίου έλεγε πως «το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας»! Πλην, με τα νέα μέτρα η «Ανάσταση» θυμίζει «Walking Dead» σε ριμέικ μαύρης κωμωδίας. Τον ρόλο–έκπληξη κρατά η Συριζαία βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου: πριν από μία εβδομάδα στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια τη ρώτησαν για τα μνημόνια. «Είμαστε σε καλό δρόμο», είπε εκείνη, «γιατί είμαστε λίγο πριν από το τέλος». Τα υπόκωφα γελάκια στο στούντιο κάλυψε η φωνή της παρουσιάστριας: «Μπορεί και να έχει απόλυτο δίκιο η βουλευτής», είπε. «Δεν μας είπε ποιο τέλος. Το τελειωτικό τέλος;». Και το χάχανο ξέσπασε σε τρανταχτό γέλιο.

Αλλά αυτό ποσώς πτόησε τους προφήτες της ευημερίας. Ο Πάνος Καμμένος πήρε δύο γραβάτες δώρο στον πρωθυπουργό, για να μοιραστεί μαζί του το μότο της Ρετσίνας Κουρτάκη: «Κάθε μέρα γιορτή». Ο κ. Καμμένος, βλέπετε, τον Μάρτιο έλεγε πως «βγαίνει η Ελλάδα απ’ τα μνημόνια πριν από την Πρωτομαγιά». Τον Απρίλιο η κινητή εορτή μετατοπίστηκε προς το Πάσχα, «που θα προχωρήσουμε στη νέα εποχή». Και τη Μεγάλη Εβδομάδα αναβλήθηκε το event για το καλοκαίρι, αφού «με το τέλος των μνημονίων έρχονται καλύτερες μέρες». Παρά τις απανωτές αναβολές της σωτηρίας μας, όμως, ο κ. Καμμένος καθόλου δεν ανησυχεί. Κι εκείνος και ο πρωθυπουργός και η Ελένη Αυλωνίτου βλέπουν καιρό τώρα φως στο μνημονιακό τούνελ. Φυσικά, φως ρίχνει και η ατμομηχανή του τρένου όπως έρχεται απ’ το βάθος. Αλλά αυτό, όταν το δεις, είναι πλέον πολύ αργά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή