Η… «πρώτη φορά» του «Ποταμιού» προκάλεσε αντιδράσεις

Η… «πρώτη φορά» του «Ποταμιού» προκάλεσε αντιδράσεις

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οι σχεδόν 130.000 προβολές σε λίγες ώρες του βίντεο στο οποίο μια νεαρή κοπέλα μιλούσε για την πρώτη φορά που θα ψηφίσει στη ζωή της, ανέδειξε χθες τον σχεδόν αξιωματικό κανόνα ότι ακόμα και η δυσφήμηση είναι τελικά διαφήμιση. Πρόκειται, βέβαια, για ένα από τα δύο βίντεο που το «Ποτάμι» έδωσε στη δημοσιότητα, προκειμένου να παροτρύνει τους πολύ νέους αλλά και τους ηλικιωμένους να ξαναβρούν τον δρόμο προς την κάλπη. Ενταγμένα στην «ποπ» λογική που διέπει σχεδόν όλα τα προεκλογικά σποτ του «Ποταμιού», και στα δύο συγκεκριμένα βίντεο οι δύο πρωταγωνίστριες αφήνουν ηθελημένα να φανεί μέχρι την τελευταία στιγμή ότι δεν μιλούν για την κάλπη αλλά τη σεξουαλική πράξη.

Το διαδικτυακό σποτ παραπέμπει ευθέως σε αντίστοιχο της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Μπαράκ Ομπάμα για την προεδρία των ΗΠΑ, παρ’ όλα αυτά προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του «Ποταμιού» όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα. Δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του «Ποταμιού», οι κ.κ. Περ. Βαλλιάνος και Βάσω Κιντή διαφώνησαν δημοσίως. Ο πρώτος, μάλιστα, μίλησε για «απίστευτη αθλιότητα», αν και διευκρίνισε ότι η στάση του δεν συνιστά αποχώρηση από το «Ποτάμι» ούτε και αποδοκιμασία του κ. Στ. Θεοδωράκη, τον οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζει «αταλάντευτα». Η κ. Κιντή χαρακτήρισε τα βίντεο «σεξιστικά», κάτι που βρήκε σύμφωνους και επικριτές από άλλα κόμματα, όπως ο κ. Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα περιέγραψε ως «χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες».

Σκληρή ανακοίνωση, στην οποία κατηγόρησε το «Ποτάμι» για «σεξιστικές προϊδεάσεις», εξέδωσε και η Ομάδα Φεμινισμού και ΛΟΑΔΚΙ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Το βίντεο του «Ποταμιού» προκάλεσε και την αντίδραση της γραμματέως του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ κ. Ζέφης Δημαδάμα, η οποία κατήγγειλε το κόμμα του κ. Θεοδωράκη για ψηφοθηρία «ελλείψει πολιτικών θέσεων». Το βίντεο δημιούργησε ενδοκομματικές τριβές στη ΔΗΜΑΡ. Από τον Τομέα Ισότητας του κόμματος, το «Ποτάμι» κατηγορήθηκε για «βάναυση χρησιμοποίηση γυναικών προκειμένου να πουληθεί ένα προϊόν». Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Μυρσίνη Λιοναράκη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας του κόμματος, διαχώριζε τη θέση της από την ανακοίνωση που εκδόθηκε, λέγοντας: «Δεν έχω καμία σχέση, δεν ερωτήθηκα και δεν ενημερώθηκα». Στη δημόσια συζήτηση παρενέβη και η γενική γραμματέας Ισότητας κ. Βάσω Κόλλια, η οποία εκδήλωσε την ικανοποίησή της, διότι «οι μηχανισμοί ορθού πολιτικού λόγου που τελικά διαθέτουμε ως κοινωνία, αυτή τη φορά λειτούργησαν», αναφερόμενη, βεβαίως, στις ποικίλες αντιδράσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε ότι το σποτ είναι σεξιστικό και υποβάθμισε τις ενδοκομματικές αντιδράσεις. Στη χθεσινή συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως στις τελευταίες δημοτικές εκλογές «ηττήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες οι κομματικοί εγκάθετοι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε χθες την προσωπική εκτίμησή του προς υποψήφιους δημάρχους του β΄ γύρου όπως οι κ. Γ. Καμίνης και Ιω. Μπουτάρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή