Νίκη με μία ψήφο διαφορά και ισοψηφία

Νίκη με μία ψήφο διαφορά και ισοψηφία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστες ή και καμία ψήφος χώρισαν τους υποψηφίους σε ορισμένους δήμους της χώρας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Για μία μόλις ψήφο κέρδισε την πρωτιά στον Δήμο Ανωγείων ο Εμμανουήλ Καλλέργης, λαμβάνοντας 1.038 ψήφους έναντι 1.037 που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του Σωκράτης Κεφαλογιάννης στον β΄ γύρο. Οι δύο υποψήφιοι ήταν πολύ κοντά και την πρώτη Κυριακή που ο κ. Καλλέργης ψηφίστηκε από 924 πολίτες, ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης από 990. Πάντως, στην περιοχή σημειώθηκε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αποχής. Την πρώτη Κυριακή στα Ανώγεια ψήφισαν 2.093 εκλογείς (το 78,88% των εγγεγραμμένων), ενώ τη δεύτερη Κυριακή 2.147 εκλογείς (80,71% των εγγεγραμμένων).

Από την άλλη, στον Δήμο Μεσσήνης, οι δύο αντίπαλοι του β΄ γύρου ισοψήφησαν. Με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων οι Γεώργιος Τσώνης και Στάθης Αναστασόπουλος λαμβάνουν ο καθένας 9.236 ψήφους. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί στο Πρωτοδικείο, όπου θα γίνει επανακαταμέτρηση.

Με 37 περισσότερες ψήφους εξελέγη δήμαρχος ο Νικόλαος Σχοιναράκης σε σχέση με τον αντίπαλό του Μιχαήλ Δαριβιανάκη στον Δήμο Γόρτυνας σε σύνολο 12.685 εκλογέων. Ο Χρήστος Νικολάου εξελέγη δήμαρχος Δυτικής Ηλείας με μόλις 53 ψήφους περισσότερες από τον αντίπαλό του Διονύσιο Γκοτσούλα.

Μόνο 56 ψήφοι χωρίζουν τον νικητή των εκλογών στην Αίγινα, Δημήτρη Μουρτζή, από τον αντίπαλό του Παναγιώτη Κουκούλη. Στον β΄ γύρο ο δήμαρχος που εξελέγη έλαβε 4.090 ψήφους έναντι 4.034 του αντιπάλου του. Στον Δήμο Αμφιλοχίας ο νυν δήμαρχος Απόστολος Κοιμήσης επανεξελέγη με διαφορά μόλις 179 ψήφων από τον αντίπαλό του Ιωάννη Πρεβεζιανό. Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ο Ιωάννης Σταθόπουλος εξελέγη δήμαρχος στον β΄ γύρο με 386 ψήφους διαφορά σε σύνολο 25.982 ψηφισάντων.

Λίγες δεκάδες ψήφοι ήταν η διαφορά και στους Δήμους Ερέτριας, Ερμιονίδος, Κιλκίς, Κισσάμου, Μαρκόπουλου- Μεσογαίας, Μεγαλόπολης, Νέας Προποντίδας, Παγγαίου, Πέλλας, Πύργου, Σερρών, Τρίπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή