Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας Δ. Αθηναίων – ΕΛ.ΑΣ.

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας Δ. Αθηναίων – ΕΛ.ΑΣ.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά και για την αποκατάσταση της ευταξίας και της λειτουργικότητας στο κέντρο της πόλης, υπέγραψαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Πρόκειται για την επισημοποίηση της συνεργασίας υπουργείου και δήμου που είχε ξεκινήσει προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας όσον αφορά στον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης και των τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιους χώρους, αλλά και το παρεμπόριο και την πορνεία.

Οπως τόνισαν οι δύο «εταίροι», το μνημόνιο υπογράφτηκε μετά τις εκλογές προκειμένου να μη γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης. Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί, με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, υλικοτεχνική υποδομή στην ΕΛ.ΑΣ., όπως τα μηχανάκια ελέγχου για τα σημεία όπου εφαρμόζεται το σύστημα με τις κάρτες παρκαρίσματος. Επίσης, τμήμα των οχημάτων και των μοτοσικλετών που είχε προμηθευτεί ο δήμος για τη δημοτική αστυνομία, αλλά και τα μηχανήματα μέτρησης ήχου, θα παραχωρηθούν στην ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παραδώσει αντίγραφο του αρχείου των παραβάσεων και παραβατών που διαθέτει στην αστυνομία ώστε να ασκηθούν καλύτερα τα καθήκοντα του ελέγχου.

Στο μνημόνιο επίσης ορίζεται πώς θα λειτουργούν τα μεικτά κλιμάκια που θα δημιουργηθούν από την ΕΛ.ΑΣ. και υπαλλήλους του δήμου για τον έλεγχο του παρεμπορίου, της λειτουργίας των κέντρων εστίασης και των πορνείων. Στόχος της συνεργασίας δεν είναι μόνο η περιορισμός της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης, που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρουσιάζει πτώση τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και η καλή λειτουργία της πόλης ώστε να είναι φιλική και φιλόξενη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Η λογική διαχείριση των διαδηλώσεων, αλλά και η προσπάθεια να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της πόλης είναι, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του μνημονίου, τα δύο επόμενα θέματα στα οποία θα υπάρξει συνεργασία δήμου και υπουργείου.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι ενώ η εγκληματικότητα έχει αντιμετωπιστεί, στα θέματα «ευταξίας της πόλης υπήρξε σαφής υποχώρηση, θα έλεγα καθίζηση, τον τελευταίο χρόνο». Δεσμεύθηκε επίσης στη διάρκεια της πενταετίας που έχει μπροστά του ως δήμαρχος Αθηναίων μετά την επανεκλογή του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ζητήματα των παραβάσεων στην πόλη.

Ο κ. Καμίνης, μιλώντας χθες στην εκπομπή του ΣΚΑΪ των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ανέφερε ότι τα συνεργεία του δήμου έως σήμερα έχουν κατεβάσει 35.000 αφίσες, προσθέτοντας ότι έως το Σαββατοκύριακο η πόλη θα έχει καθαριστεί από το προεκλογικό υλικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT