Ν. Κορέα: Η ταχύτητα καλύπτει τις αδυναμίες

Ν. Κορέα: Η ταχύτητα καλύπτει τις αδυναμίες

4' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νότιος Κορέα έχει καταφέρει να ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχει εκμεταλλευτεί την επιτυχία της το 2002 όταν κατέλαβε την τέταρτη θέση του Μουντιάλ που συνδιοργάνωσε με την Ιαπωνία, εξάγει ποδοσφαιριστές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Οι παίκτες της μπορεί να μη διαθέτουν αστείρευτο ταλέντο, αλλά υπερτερούν σε πολλά χαρακτηριστικά που απαιτούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι γρήγοροι, έχουν αντοχές και γνωρίζουν να κινούνται μέσα στο γήπεδο, βάσει τακτικής. Αυτοί οι «καλοκουρδισμένοι» ποδοσφαιριστές που έχουν επίσης το πνεύμα του μαχητή δεν αποτελούν εύκολη λεία για κανέναν.

Στο μείγμα αυτό έχει προστεθεί, πλέον, και η εμπειρία για αρκετούς παίκτες που στέκονται αξιοπρεπώς στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και τη γερμανική Μπουντεσλίγκα. Ο Σον Χέουνγκ-Μιν της Λεβερκούζεν στα 21 του χρόνια έχει προσεγγίσει τα βλέμματα σπουδαίων συλλόγων, όπως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ και ο 22χρονος Γι Ντονγκ-Γον που ανήκει στην Ντόρτμουντ, βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα αγγλικών ομάδων. Πλήγμα αποτελεί η απουσία του αμυντικού της Μάιντς, Παρκ Τζου-Χο, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Η Νότιος Κορέα είναι μία ομάδα που βασίζεται στον γρήγορο ρυθμό και τον ενθουσιασμό της. Με αυτά τα όπλα (και λίγο… σπρώξιμο από τη διαιτησία) έφθασε στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 και έκτοτε δεν έχει αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή. Κατάφερε να πάρει την πρόκριση και για τις διοργανώσεις του 2006 και του 2010, φθάνοντας μέχρι τους «16» στο περασμένο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Στον πάγκο της ασιατικής ομάδας κάθεται εδώ και περίπου έναν χρόνο μια παλιά δόξα της ομάδας, ο αρχηγός του 2002, Χονγκ Μιούνγκ-Μπο, ο οποίος ψάχνει ακόμα να βρει τα πατήματά του. Στα πρόσφατα δυνατά τεστ ενόψει Βραζιλίας, η Νότιος Κορέα έχει αρκετά άσχημα αποτελέσματα, αφού η μοναδική σοβαρή ομάδα που έχει κερδίσει είναι η Εθνική Ελλάδος, τον Μάρτιο στο Καραϊσκάκη με 2-0. Κόντρα στην Κροατία (1-2), τη Βραζιλία (0-2), τη Ρωσία (1-2), το Μεξικό (0-4) και τις ΗΠΑ (0-2) το σύνολο του Χονγκ Μιούνγκ-Μπο μετράει μόνο ήττες.

Επίσης, η πορεία της στους προκριματικούς της ασιατικής ζώνης δεν ήταν ιδιαίτερα πειστική. Στον Α΄ όμιλο έχασε την πρώτη θέση από το Ιράν, τερματίζοντας μπροστά από το Ουζμπεκιστάν (με τους ίδιους βαθμούς), το Κατάρ και τον Λίβανο. Στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας ως κύριους αντιπάλους τη Ρωσία και το Βέλγιο.

Χρήσιμες πληροφορίες ( από το ένθετο «Παγκόσμιο κύπελλο 2014)

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ο δεξιός μεσοεπιθετικός των Μπόλτον Γουόντερερς, γνωστός και ως «μπλε δράκος» από μια ελεύθερη μετάφραση του επιθέτου του, θα παίξει σίγουρα μεγάλο ρόλο στην τύχη της Νότιας Κορέας, ακόμα και αν δεν επιλεγεί να φορέσει το περιβραχιόνιο. Έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική το 2008, ενώ έβαλε το πρώτο του γκολ με τα εθνικά χρώματα 4 μήνες μετά. Ένα από πιο λαμπρά αστέρια στη νοτιοκορεάτικη ομάδα.

Λι Τσανγκ-Γιονγκ

Ημερομηνία Γέννησης: 02/07/1988

Σύλλογος: Μπόλτον Γουόντερερς

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ένα από τα αστέρια του 2002, που έπαιξε και έμαθε υπό την καθοδήγηση του Γκους Χίντινγκ, ο Χονγκ Μιουγκ-Μπο είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές και ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012 με τη Νότια Κορέα, ήταν βοηθός του διάσημου Ολλανδού στην Άνζι Μακαχτσάλα και φαίνεται να έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για να αποτελέσει το φόβητρο της Ρωσίας και του Βελγίου σε αυτό τον όμιλο.

Χονγκ Μιουγκ-Μπο

Ημερομηνία Γέννησης: 12/02/1969

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Με μόλις 6 μήνες διεθνούς καριέρας, ο Σουνγκ Ριόνγκ έβαλε γκολ από τα 85 μ. ύστερα από ελεύθερο σουτ, σε αγώνα κατηγορίας U-23 κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η καριέρα του δεν ήταν αντίστοιχα εντυπωσιακή έκτοτε, αλλά σταδιακά συμπλήρωσε επάξια το κενό που άφησε πίσω του ο θρύλος της χώρας Λι Γουν-Τζάε. Επικρίθηκε έντονα το 2010 για την εμφανή αδυναμία του να καθοδηγήσει την άμυνα, αλλά 4 χρόνια μετά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.

Γιουνγκ Σουνγκ-Ριονγκ

Ημερομηνία Γέννησης: 04/01/1985

Σύλλογος: Σουγουόν Μπλουγουίνγκς

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ν. Κορέα: Η ταχύτητα καλύπτει τις αδυναμίες-1

Άλλος ένας Νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν έπαιξε ποτέ του επαγγελματικά στο πρωτάθλημα της χώρας του, ο Σον Χιουνγκ-Μιν διαπρέπει με την Μπάγερν Λεβερκούζεν στην Μπουντεσλίγκα και σκοράρει κάθε δύο παιχνίδια κατά μέσο όρο. Με πολύ καλό διασκελισμό και χρησιμοποιώντας εξίσου καλά τα δυο του πόδια, ο Χιουνγκ-Μιν μπορεί να παίζει μπαλαντέρ, καθώς μπορεί να αγωνίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα σε κάθε σημείο της επίθεσης, είναι ικανότατος μπροστά στο τέρμα και μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού μόνος του. Στον αγώνα των προκριματικών με το Κατάρ, μπήκε ως αλλαγή στο 86΄ και έβαλε το νικητήριο γκολ στο 96΄.

Σον Χιουνγκ-Μιν

Ημερομηνία Γέννησης: 08/07/1992

Σύλλογος: Μπάγερν

Λεβερκούζεν

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

18/06 Ρωσία

(Κουγιάμπα 01:00)

22/06 Αλγερία

(Πόρτο Αλέγκρε 22:00)

26/06 Βέλγιο

(Σάο Πάολο 23:00)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

Οι 8 συνεχόμενες προκρίσεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η ένατη συνολικά εμφάνιση φέτος αποτελούν ασιατικό ρεκόρ. Ο τερματισμός στην 4η θέση στο Μουντιάλ, που έγινε εντός έδρας το 2002, παραμένει η μεγαλύτερη διάκριση για ασιατική ομάδα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Με το παιχνίδι τους μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, και τόσο η Ρωσία όσο και το Βέλγιο δεν είναι αδιαπέραστες. Η πρόκριση στην επόμενη φάση θα είναι θαύμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT