Πολυσυλλεκτικό το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Πολυσυλλεκτικό το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυσυλλεκτικό το νέο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, περιλαμβάνει ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, νέους, αλλά και έμπειρους δημοτικούς συμβούλους. «Δεν δίστασα ούτε στιγμή να πω “ναι” στην πρόταση του Γιώργου Καμίνη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του στις δημοτικές εκλογές», διηγείται ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, που εξελέγη δεύτερος σε ψήφους για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Ο κ. Βερέμης πιστεύει ότι κάτι καλό μπορεί να βγει από το νέο και αποκαλύπτει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων του ζήτησε τη βοήθειά του στην προσπάθεια ο δήμος να ιδρύσει πανεπιστήμιο.

Δεύτερη σε ψήφους με τον συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) η συγγραφέας Μάρω Δούκα, τονίζει ότι η προσωπικότητα του επικεφαλής του συνδυασμού την έκανε να πει το τελικό «ναι» στην υποψηφιότητα που της προτάθηκε. «Δεν έχω βλέψεις για πολιτική καριέρα, αλλά όταν μου έγινε πρόταση θεώρησα ότι πρέπει να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο που απευθύνουν οι ανάγκες του καιρού μας», δηλώνει. Η γνωστή συγγραφέας αναφέρει ότι θα ήθελε να βοηθήσει ώστε οι θησαυροί που βρίσκονται στις δημοτικές βιβλιοθήκες να τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Τα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια θα συνεδριάσουν τον Σεπτέμβριο, καθώς η θητεία των νυν δημάρχων λήγει στις 31 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην πόλη» εκλέγονται οι: Αντώνης Καφετζόπουλος (1.597), Θάνος Βερέμης (927), Γιώργος Αποστολόπουλος (854), Ανδρέας Γεννηματάς (783), Πόπη Διαμαντάκου (657), Εύα Κοντοσταθάκου (636), Βασίλης Αγγελόπουλος, Πόπη Γιαννοπούλου, Ανδρέας Βαρελάς, Παναγιώτης Μπέης, Πέτρος Μάρκαρης, Βασίλης Βασιλικός, Νέλλη Παπαχελά, Μελίνα Δασκαλάκη, Γ. Μπρούλιας, Αμαλία Ζέπου, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Χριστίνα Βασιλείου, Πηνελόπη Γκούμα, Ηλ. Βλαχάκης, Φ. Προβατάς, Μαρία Ηλιοπούλου, Λενιώ Μυριβήλη, Ελένη Κατσούλη, Μαρία Στρατηγάκη, Αθηνά Ζαφειροπούλου, Ν. Λαμπρακάκης.

Με τον συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) οι: Ελθήνα Αγγελοπούλου (1.060), Μάρω Δούκα (911), Ρήγας Αξελός (803), Ντίνος Καρύδης (604). Με τoν συνδυασμό του Αρη Σπηλιωτόπουλου (Ν.Δ.) οι: Χρήστος Τεντόμας (1.714), Θάνος Πλεύρης (1.655), Δημήτρης Κωνσταντάρας (1.121) Με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) οι: Ουρανία Μιχαλολιάκου (1.876), Χρήστος Γουδής (1.757) και Δήμητρα Βελέντζα. Με τον συνδυασμό του Νίκου Σοφιανού (ΚΚΕ) ο Στέλιος Λάμπρου (1.096). Με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη ο Νικόλας Βαφειάδης (583), ενώ εκλέγονται ως επικεφαλής συνδυασμών οι Βασίλης Καπερνάρος, Νίκος Αβραμίδης, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Οι «πρώτοι» του Πειραιά

Στον Πειραιά, με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» οι πρώτοι 29 δημοτικοί σύμβουλοι σε σταυρούς είναι Μαρινάκης Ευάγγελος (14.010 ψήφους), Πέτρος Κόκκαλης (3.585), Ειρήνη Νταϊφά (1.943), Ιωάννης Μελάς (1.726), Αντώνης Νικοπολίδης (1.566), Χρ. Αγραπίδης, Χαραλαμπία Ζηλάκου, Αναστασία Χαλκιά, Στ. Ελληνιάδης, Α. Τζεφεράκος, Νικ. Καλαμιώτης, Δ. Παρασκευόπουλος, Π. Καλογερόπουλος, Νικ. Καρβουνάς, Π. Αβραμίδης, Νανά Χαρβαλάκου, Εμμ. Μαυριδάκης, Α. Αργουδέλης, Κυρ. Σιγαλάκος, Στ. Βοϊδονικόλας, Χρ. Σδρένιας, Σταυρούλα Αντωνάκου, Κυριακή Λαουλάκου, Στ. Γαϊτανάρος, Νικ. Πηρουνιάς, Α. Βεντούρης, Νικ. Μαντούβαλος, Νικ. Γέμελος και Γ. Δαβάκης.

Με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο εκλέγονται οι Πασχαλία Καλαγιά, Ευαγγελία Σαρρή – Γώγου, Γ. Βοϊδονικόλας, Α. Κάρλες, Χ. Τουμπέκης, Μελίνα Φύκια, Π. Ρέππας, Χρ. Βουγιουκλάκης, Γ. Σιγάλας, Γρ. Καψοκόλης, Ιω. Μαστρονικόλας. Με τον Θοδωρή Δρίτσα οι Νικ. Αγγελόπουλος, Μαρία Σταθάκη, Σταυρούλα Μελά, Ειρήνη Γαβαλά. Με την Ελπίδα Παντελάκη, η ίδια και ο Ηλίας Σαλπέας. Ως επικεφαλής συνδυασμών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, ο Γ. Βουράκης και ο Αντ. Καλογερόγιαννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT