Αποτίμηση αποτελέσματος, λίγο πριν τον ανασχηματισμό

Αποτίμηση αποτελέσματος, λίγο πριν τον ανασχηματισμό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύγκληση της 22μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., για αύριο το απόγευμα, αποφάσισε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, σε μία πρώτη κίνηση για την αποτίμηση του αποτελέσματος της διπλής εκλογικής αναμέτρησης για την Ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση.

Η αυριανή συνεδρίαση ​(18:00) ​είναι η πρώτη από τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σε κομματικό επίπεδο ο Πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο – τουλάχιστον για την ώρα – να αναμένεται και η σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αν και σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί από βουλευτές.

Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί προβληματισμός για τις αιτίες που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς οι επιδόσεις τόσο στο πεδίο των ευρωεκλογών όσο και στις αυτοδιοικητικές μάχες δεν σχετίζονται μόνον με την δυσαρέσκεια των πολιτών έναντι της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση του κομματικού οργάνου αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις «συναδελφικά μαχαιρώματα» αλλά και, εκ του αποτελέσματος προκύπτει​, άστοχες επιλογές υποψηφίων και στρατηγικής. Βεβαίως, το τελευταίο που επιθυμεί αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός είναι να ανοίξει ένα εσωτερικό μέτωπο εσωστρέφειας στο κόμμα καθώς επίκειται και ο ανασχηματισμός όπου είναι δεδομένο πώς οι… δυσαρεστημένοι (σ.σ. όσοι βρεθούν εκτός κυβέρνησης ή όσοι δεν επιλεγούν) θα είναι περισσότεροι από τους ικανοποιημένους.

Πλην του κ. Σαμαρά και του Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδ. Παπαμιμίκου, ο οποίος και εισηγήθηκε την κεντρική γραμμή να μην υπάρξουν στενά κομματικές υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Εκτελεστική της Ν.Δ. συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Δ. Αβραμόπουλος, Στ. Δήμας, Αθ. Μπούρας, Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Μαν. Κεφαλογιάννης, Κ. Ζωντανός, Αννα – Μισελ Ασημακοπούλου. Κ. Τσιμάρας, Αθ. Ιωαννίδης, Μαρία Αντωνίου, Γ. Δακής, Μεν. Δασκαλάκης, Μαγδαληνή Καρακολη, Γ. Κουμουτσάκος, Ελένη Μακρή, Ιω. Πλακιωτάκης, Στ. Σταυρακόγλου και Φιλ. Ταυρής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή