Πανελλαδικές: Κρίσιμο το μάθημα της Βιολογίας

Πανελλαδικές: Κρίσιμο το μάθημα της Βιολογίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αριστα στη Βιολογία! Αυτή είναι μία βασική συμβουλή των καθηγητών προς τους υποψηφίους που ονειρεύονται μία θέση στην Ιατρική Σχολή. Σήμερα, λοιπόν, είναι η… κρίσιμη ημέρα για τους υποψηφίους της θετικής κατεύθυνσης, καθώς θα εξετασθούν στη Βιολογία.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι της θεωρητικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης εξετάζονται σε Λογοτεχνία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον αντίστοιχα. Και στα δύο μαθήματα πέρυσι είχαν καταγραφεί υψηλά ποσοστά αποτυχίας, άρα φέτος ο πήχυς για καλύτερες επιδόσεις μπαίνει χαμηλά.

• Πέρυσι στη Βιολογία το 15,99% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση. Στον αντίποδα το 57,65% έγραψε πάνω από 15, εκ των οποίων το 22,64% αρίστευσε με βαθμό πάνω από 18. Πέρυσι ήταν χρονιά υπερσυσσώρευσης των μαθητών στις μεσαίες βαθμολογίες – το 22,64% ήταν το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό αριστείας τα τελευταία επτά χρόνια.

• Στη Λογοτεχνία πέρυσι είχε αποτύχει, με βαθμό κάτω από τη βάση, το 31,58%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας. Μεταξύ 10 και 15 έγραψε το 41,91% και πάνω από 15 το 26,48%.

• Εύκολο μάθημα θεωρούνται οι Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στις οποίες εξετάζονται οι υποψήφιοι του πολυπληθέστερου β΄ κύκλου τεχνολογικής κατεύθυνσης. Πέρυσι μόνο το 25,81% έγραψε κάτω από τη βάση (το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας επταετίας). Βέβαια, πέρυσι το άριστα ήταν… δύσκολο, καθώς πάνω από 18 βαθμολογήθηκε μόνο το 20,90%. Εύκολο θεωρείται και το μάθημα της Χημείας – Βιοχημείας στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι του πρώτου κύκλου τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Θέματα, λύσεις και σχόλια στο kathimerini.gr/exams σε συνεργασία με το φροντιστήριο "Οριον".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT