Αν κοιτάνε μόνο μπροστά

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολύ εύκολο να εξάγει κανείς τα λάθος συμπεράσματα από τον ανασχηματισμό. Οι λίγοι υπουργοί οι οποίοι επιχείρησαν να συγκρουσθούν με κατεστημένα συμφέροντα πήγαν σπίτι τους ή άλλαξαν θέση. Αν το ηθικό δίδαγμα είναι ότι πρέπει να επιβραβεύονται όσοι δεν κάνουν τίποτα και αποφεύγουν το πολιτικό κόστος όπως ο διάβολος το λιβάνι, μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα υπάρξει ξανά υπουργός που θα δώσει μάχη για κάποια μεταρρύθμιση και θα την υπερασπισθεί δημοσίως.

Η νέα κυβέρνηση στηρίζεται προφανώς σε πολύ λίγα πρόσωπα που διαθέτουν το κύρος, αλλά και τη διάθεση να παράξουν έργο. Θα χρειασθεί να «κλείσουν τα αυτιά τους» και να κάνουν τη δουλειά τους με αποφασιστικότητα, γιατί από τη στάση και τη δράση τους θα εξαρτηθεί το μέλλον της χώρας κατά τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Θα τα καταφέρουν αν δεν κοιτάνε πίσω ή «δίπλα» αλλά μόνο μπροστά, όσο δύσκολο και επικίνδυνο αν είναι αυτό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή