Μάγοι, προβλέψεις και δημοσκοπήσεις

Μάγοι, προβλέψεις και δημοσκοπήσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάγοι, χελώνες, ελέφαντες και λοιποί προφήτες της μιας στιγμής, ξεκίνησαν από χθες το δικό τους παιχνίδι στα γήπεδα της Βραζιλίας, προσπαθώντας να κλέψουν λίγη από τη δόξα των πραγματικών πρωταγωνιστών. Σε ένα πολυπολιτισμικό πανηγύρι, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το θέαμα δεν θα μπορούσε να περιοριστεί στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου ούτε καν λίγο έξω από αυτό.

Στο Π.Κ. της Νοτίου Αφρικής, το κοινό γνώρισε τον περίφημο… μάντη Πολ, το χταπόδι που «αποκάλυπτε» τα αποτελέσματα των αγώνων. Στη Βραζιλία το χταπόδι έγινε… χελώνα, με τον Καμπεσάο (Μεγάλο Κεφάλι) να κάνει τις πρώτες προβλέψεις. Τον δικό τους… προφήτη έχουν και οι Γερμανοί, οι οποίοι βασίζονται σε μια ελεφαντίνα, τη Νέλι.

Περισσότερο, όμως, ενδιαφέρον από τις γνώμες χελωνών και ελεφάντων, έχουν οι απόψεις των φιλάθλων από τις χώρες που αγωνίζονται στο Μουντιάλ. Η πολιτική κάνει κι εκεί την εμφάνισή της, αφού στην ερώτηση «ποιος δεν θέλετε να πάρει το Μουντιάλ», οι Αργεντινοί απαντούν με… κλειστά μάτια την Αγγλία και τη Βραζιλία, οι Ελληνες επιλέγουν τις Γερμανία και ΗΠΑ, οι Ιάπωνες τους Νοτιοκορεάτες (και αντίστροφα), οι Γάλλοι τους Αλγερινούς και ασφαλώς οι Βραζιλιάνοι τους Αργεντινούς. Βέβαια, υπάρχουν και οι… εκ των έσω εχθροί που δεν συμφωνούν με τα… ιδανικά της διοργάνωσης και αντιστέκονται στην επιτυχία της ομάδας τους.

«Μάγοι» της μπάλας, αλλά και πραγματικοί, έχουν αρχίσει ήδη τα δικά τους κόλπα. Στην Γκάνα, ο Νάνα Κουάκου Μπονσάμ έχει βαλθεί να καταστρέψει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο σκοπεύει να καθηλώσει στον πάγκο τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα της χώρας του με την Πορτογαλία στις 26 Ιουνίου. Πιο… σοβαρά έχουν μπει στο πετσί του ρόλου στη Νιγηρία, όπου ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της χώρας με επίσημη ανακοίνωση ζήτησε από τους διεθνείς να μην καταφύγουν σε τελετές βουντού κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, αλλά να αρκεστούν στις πρακτικές της προσευχής και της νηστείας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT