Ευρωπαϊκό διαβατήριο δεξιοτήτων στον τουρισμό

Ευρωπαϊκό διαβατήριο δεξιοτήτων στον τουρισμό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Μπομπ δουλεύει ως μπάρμαν σε αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο. Οι καλεσμένοι αλλά και η διοίκηση τον εκτιμάνε. Αυτή δεν είναι η πρώτη δουλειά του Μπομπ, όμως ο ίδιος κατέφερε να την κερδίσει με τα χρόνια εμπειρίας του σε άλλους τομείς, δείχνοντας τις ικανότητές του αλλά και την εμπειρία του στο αφεντικό του». Ετσι ξεκινάει το βίντεο της καμπάνιας για το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Δεξιοτήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις, που από χθες έθεσε σε λειτουργία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό το διαβατήριο, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα εργαλείο διαμορφωμένο ειδικά για να φέρει σε επαφή εργοδότες που ψάχνουν εργαζομένους για την επιχείρησή τους στον τουριστικό τομέα με αυτούς που είναι καταρτισμένοι σε αυτόν τον χώρο και ψάχνουν για δουλειά.

Τον Απρίλιο, πάνω από 5 εκατομμύρια νέοι κάτω των 25 ετών ήταν άνεργοι στην Ευρώπη. Ο τομέας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και του τουρισμού είναι από αυτούς που μπορούν να δώσουν εργασία σε νέους ανθρώπους ειδικά όταν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η εργασία σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα αυξήθηκε 3% από το 2000 – 2010, δημιουργώντας 2,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ομως, τι ακριβώς είναι αυτό το Διαβατήριο Δεξιοτήτων; Δεν είναι άλλο από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία ο ενδιαφερόμενος, εργοδότης ή εργαζόμενος συμπληρώνει ένα κλασικό βιογραφικό σημείωμα και επιτρέπει στους εδιαφερομένους να ξεπεράσουν γλωσσικά εμπόδια και να βρουν τους εξειδικευμένους εργαζομένους που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους από οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή