Η Νάνα Μούσχουρη κάνει γενέθλια στο Ηρώδειο

Η Νάνα Μούσχουρη κάνει γενέθλια στο Ηρώδειο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη της εμφάνιση στο Ηρώδειο, η Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει στο αρχαίο ωδείο για να γιορτάσει τα 80ά γενέθλιά της με μία μεγάλη εορταστική συναυλία, τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Επιθυμία της διάσημης ερμηνεύτριας είναι μέρος των εσόδων να δοθεί για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και της εκστρατείας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Οραμα Ελπίδας». Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», παρουσία της προέδρου του Συλλόγου «Ελπίδα», κ. Βαρδινογιάννη, και του προέδρου του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργου Λούκου, η Νάνα Μούσχουρη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός πως «σαν καλλιτέχνης επέζησα για να ξανατραγουδήσω στο Ηρώδειο».

Παράλληλα, υπενθύμισε πως φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χάρι Μπελαφόντε και τις πρώτες της συναυλίες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά και 20 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζηδάκι και τις Μελίνας Μερκούρη – «δύο προσωπικότητες, με τις οποίες μοιραστήκαμε την ελληνική άνοιξη του ’60». Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας «Happy Βirthday Tour», που ξεκίνησε το 2013.

Τη Νάνα Μούσχουρη στη σκηνή του Ηρωδείου θα συνοδεύει η τραγουδίστρια και κόρη της, Lenou Helene Crombet-Petsilas, καθώς και οι μουσικοί Lucien di Napoli (πιάνο, φωνητικά), Yannick Deborne (κιθάρα, φωνητικά), Philippe Pregno (κρουστά, φλάουτο, σαξόφωνο), Jean-Philippe Roux (μπάσο) και Θωμάς Κωνσταντίνου (κιθάρα, μπουζούκι). Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και την ιστοσελίδα www.g­reekfestival.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT