«Θερινή αντεπίθεση» από Τσίπρα

«Θερινή αντεπίθεση» από Τσίπρα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση διαρκούς λειτουργίας έχουν τεθεί τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο «θερινής αντεπίθεσης» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ετσι, χθες, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, συνεδρίασε το Οργανωτικό Γραφείο, με αντικείμενο την υλοποίηση των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί, με επίκεντρο την επανενεργοποίηση και διεύρυνση των τοπικών οργανώσεων και την προσέλκυση συμμάχων στα «μέτωπα» με την κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα (ΔΕΗ, αλλαγές στο ασφαλιστικό, ιδιωτικοποίηση νερού, παραλίες). Πέραν των συμμαχιών στην κορυφή, η προοπτική των οποίων αναμένεται να φανεί σήμερα στην εκδήλωση του κόμματος για τη Μικρή ΔΕΗ, βασική επιδίωξη της Κουμουνδούρου είναι να διαμορφώσει αντίστοιχο «κοινωνικό μέτωπο», κάτι που θα επιδιωχθεί με εξορμήσεις στελεχών στην επαρχία και με το άνοιγμα των τοπικών οργανώσεων.

Εντονες επιφυλάξεις

Πάντως, στο εσωκομματικό μέτωπο η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εσωκομματική αντιπολίτευση, που καλείται να πειθαρχήσει στην κατά πλειοψηφία απόφαση για αμφίπλευρη διεύρυνση, διατηρεί έντονες επιφυλάξεις για τη στρατηγική αυτή και αναμένει να δει την ανταπόκριση που θα έχει η σημερινή εκδήλωση, προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της.

Ο κ. Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Αλ. Τσίπρα, αναφερόμενος στο κάλεσμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς άλλα κόμματα, πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συνταχθούν σε ενιαίο μέτωπο έναντι της κυβέρνησης για το θέμα της Μικρής ΔΕΗ, είπε ότι με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ «διατηρεί την πολιτική πρωτοβουλία». Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Παππάς τόνισε ότι το «κούρεμα» δεν μπορεί να παραγάγει βιώσιμο αποτέλεσμα «όσο επιμένουμε στις πολιτικές του Μνημονίου». Πρόσθεσε ότι εφόσον αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ «θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για το χρέος και από πολύ καλύτερες θέσεις», παραπέμποντας στην ισχύ μιας κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα υπογραφεί καμία συμφωνία που δεν θα έχει προκύψει από μια κυβέρνηση που ανταποκρίνεται στη λαϊκή βούληση».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε χθες στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ρένας Δούρου «Μια κουβέντα με τον Γλέζο» και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Μανώλη Γλέζου, εκθειάζοντας την πολιτική διαδρομή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή