«Όλα ανοιχτά» για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

«Όλα ανοιχτά» για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους. Ενώ αρχικά ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος εμφανιζόταν να διαφωνεί με τον καθορισμό των περιοχών όπου θα εφαρμοσθεί το μέτρο, έτσι όπως αυτές έχουν περιληφθεί στο τεχνικό μέρος του αναθεωρημένου Μνημονίου και, ειδικά σε ό,τι αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος τώρα δεν αποκλείεται να επεκτείνει το μέτρο σε περισσότερες περιοχές, εάν βεβαίως αυτό ζητηθεί από τους εμπορικούς συλλόγους.

Σημειώνεται ότι η σχετική υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζονται οι περιοχές στις οποίες πιλοτικά για ένα χρόνο θα μπορούν όλα τα εμπορικά καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικής μορφής, να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του έτους θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την 7η Ιουλίου 2014. Ο κ. Γιακουμάτος εκτιμά ότι το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και για τον λόγο αυτό ξεκινάει από αύριο κύκλο επαφών με τον επιχειρηματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, των εκπροσώπων των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και της Εθνική Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ). Σημειώνεται ότι συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΣΕΕ θα έχει στις 2 Ιουλίου και ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, ο οποίος θα επισκεφθεί τα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Επί τάπητος έχει τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση για τμηματική εφαρμογή του μέτρου, πρώτα δηλαδή σε αμιγώς τουριστικές περιοχές και εν συνεχεία σε αστικά κέντρα, την οποία όμως μέχρι στιγμής το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει αποδεχθεί.

Την προσεχή Τετάρτη, εξάλλου, αναμένεται να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το θέμα της διακριτότητας και του τρόπου κατανομής των θέσεων μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών έτσι ώστε να εκδοθεί στη συνέχεια η απαιτούμενη υπουργική απόφαση. Η απόφαση πρέπει να εκδοθεί έως τις 15 Αυγούστου, όμως δεν αποκλείεται η εφαρμογή της να ορισθεί για τον Οκτώβριο. Το τελευταίο αποτελεί αίτημα των πωλητών των λαϊκών αγορών, με το επιχείρημα ότι σε πολλές περιοχές έχουν εκλεγεί νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, των οποίων η θητεία θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου. Βάσει του νέου νόμου 4264/2014 ο αριθμός των θέσεων στις λαϊκές αγορές καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία εγκρίνεται από τον οικείο περιφερειάρχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT