Μπακογιάννη: Επίσπευση διαδικασιών εκλογής ΠτΔ

Μπακογιάννη: Επίσπευση διαδικασιών εκλογής ΠτΔ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας, ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα και να ξέρουν (οι εταίροι) ότι υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και ότι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένους συνομιλητές, τάχθηκε χθες η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ταυτιζόμενη με την εκτίμηση που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μεταφέρει σε συνομιλητές του και ο Κ. Καραμανλής. «Πρέπει κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε το πού θέλουμε να πάμε και ποιοι είναι αυτήν τη στιγμή οι στόχοι μας», επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη, εκτιμώντας («Βήμα») ότι στη σημερινή Βουλή «οι 180 που είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας υπάρχουν». Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη θέση έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψιν και ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Την ίδια στιγμή, οι συζητήσεις για το ζήτημα καλά κρατούν, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Π. Μελά να μην αποκλείει να ψηφίσει Πρόεδρο, κόντρα στη γραμμή Καμμένου.

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής κ. Ν. Αλιβιζάτος έστειλε επιστολή στην «Κ» με αφορμή την πρόταση του προέδρου του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη –με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής– να είναι αυτός υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Αλιβιζάτος διευκρινίζει ότι δεν είχε γνώση της πρότασης, την οποία χαρακτηρίζει «τιμητική», και υπογραμμίζει ότι «δεν επιθυμεί να αναμειχθεί με οποιονδήποτε τρόπο το όνομά του στη διεξαγόμενη συζήτηση για την προσεχή προεδρική εκλογή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή