Σε αλλαγή εκλογικού νόμου επιμένει το ΠΑΣΟΚ

Σε αλλαγή εκλογικού νόμου επιμένει το ΠΑΣΟΚ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένουν στη γραμμή της αλλαγής του εκλογικού νόμου, με βάση την προγραμματική συμφωνία μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου. Και χθες στελέχη της Χαρ. Τρικούπη υποστήριξαν ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, καθώς αυτό είχε θεσμοθετηθεί κατά την περίοδο που το πρώτο κόμμα συγκέντρωνε ποσοστά άνω του 40%. Από το Μαξίμου εξακολουθούν να διαφωνούν με την πρόταση του κ. Βενιζέλου, τονίζουν ότι ο χρόνος δεν είναι κατάλληλος για μια τέτοια συζήτηση και παραπέμπουν για μετά την προεδρική εκλογή.

Το θέμα έθεσε χθες ο κ. Δ. Καρύδης, ο οποίος επισήμανε πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται «για συγκυριακούς λόγους», αλλά διότι στην παρούσα φάση κρίνει ότι η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος είναι ανέφικτη. «Οταν δεν έχουμε αυτοδυναμίες», είπε (Alpha 9,89) ο κ. Καρύδης, «πρέπει να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασιών, έχει “μαλλιάσει” η γλώσσα του κ. Βενιζέλου από το 2012 να υπάρξει κυβέρνηση σωτηρίας απ’ όλα τα κόμματα», περιλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε χθες και ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας, επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου της Χαρ. Τρικούπη. «Με 27% δεν μπορείς να κυβερνήσεις αξιόπιστα», τόνισε (Action 24) και συμπλήρωσε: «Είναι προτιμότερο να ρίξουμε το μπόνους και να υπάρξουν συμμαχικές κυβερνήσεις οι οποίες, αν μη τι άλλο, θα έχουν ευρύτατη λαϊκή πλειοψηφία».

Από τη Χαρ. Τρικούπη εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιστολή του κ. Χαρ. Αθανασίου στην επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ, καθώς, όπως λένε, πρόκειται για πρόταση την οποία έκανε προχθές ο κ. Βενιζέλος προς τον κ. Σαμαρά και ο πρωθυπουργός συμφώνησε απολύτως. Ως προς τα επόμενα βήματα που αφορούν τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για τη Δημοκρατική Παράταξη, αυτά θα δρομολογηθούν από αύριο, μετά την επιστροφή του κ. Βενιζέλου από τη Μαδρίτη. Στο ΠΑΣΟΚ, οι τόνοι έχουν μεν υποχωρήσει μετά τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Βενιζέλου και Χρυσοχοΐδη, παρασκηνιακά, όμως, η ένταση παραμένει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή