Στην Αθήνα την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρναν Χόγιερ

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρναν Χόγιερ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περήφανος για τη βοήθεια που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης δήλωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της Βέρναν Χόγιερ.

Ο κ. Χόγιερ, πρόεδρος της μεγαλύτερης διεθνής τράπεζας στον κόσμο που διαχειρίζεται πάνω από  500 δισεκατομμύρια ευρώ, θα βρίσκεται αύριο στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τους μεγαλύτερους τραπεζίτες. Επίκεντρο της συνάντησης θα είναι το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και τα δάνεια που δίνουν στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει τριπλασιάσει την χρηματοδότηση της στην χώρα την τελευταία χρόνια μέσω των ελληνικών τραπεζών. 

Οι ελληνικές τράπεζες που έχουν αναλάβει να διαθέσουν τα χρήματα αυτά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενώ η απορροφητικότητα αυτών των δανείων έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό ακόμα υπάρχουν αρκετά προβλήματα. "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις έρχονται σε εμάς με παράπονα οτι παρά τις μεγάλες ανακοινώσεις των τραπεζών για δάνεια όταν φτάνουν στις τράπεζες τα χρήματα δεν είναι εκεί" λέει ο κ. Χογιερ που μέρος της επίσκεψης του στην Αθήνα είναι να καταλάβει που βρίσκεται το πρόβλημα αλλά και να ασκήσει πίεση για γρηγορότερη απορρόφηση των κονδυλίων απο τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή