Μονόδρομος η κυβερνητική πρωτοβουλία εκτιμά η Χαρ. Τρικούπη

Μονόδρομος η κυβερνητική πρωτοβουλία εκτιμά η Χαρ. Τρικούπη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δοκιμασία αντοχής για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη διατήρηση της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, μετατρέπεται η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που συναποφάσισαν χθες ως μέσο διακοπής της εκλογολογίας των τελευταίων ημερών οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος. Από τη Χαρ. Τρικούπη τόνιζαν ότι η συγκεκριμένη επιλογή (της οποίας ο κ. Βενιζέλος ήταν θερμός υποστηρικτής) καθίστατο πρακτικά μονόδρομος, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κλίμα ήταν «δηλητηριασμένο» από τις φήμες για κατάρρευση της κυβέρνησης εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο ότι «με την επιστροφή του Βενιζέλου από τις ΗΠΑ επέστρεψε και η πολιτική». Χθες συμφωνήθηκε, επίσης, να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ως εκ τούτου σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερρακάκης θα επισκεφθούν τον κ. Γκ. Χαρδούβελη προκειμένου να ενημερωθούν για τα έως τώρα τεκταινόμενα.

Λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης και συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Βενιζέλος θα συγκαλέσει την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ζητήσει τη στήριξη της κυβέρνησης και να τονίσει την ανάγκη ακύρωσης της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς καθαυτή την ψηφοφορία στη Βουλή, αποτελεί ερώτημα το τι θα πράξει ο κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και βουλευτές όπως ο κ. Θ. Μωραΐτης, ο οποίος μόλις πρόσφατα επισήμανε ότι η ψήφος του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ολα αυτά συμβαίνουν σε ένα περιβάλλον γενικότερης ενδοκομματικής αναταραχής. Το κομματικό μέτωπο του κ. Βενιζέλου έχουν επιβαρύνει τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις των λεγόμενων «πρωτοκλασάτων» στελεχών, όπως ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ζήτησε συνέδριο ΠΑΣΟΚ πριν από εκείνο που θα πραγματοποιηθεί για τη σύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης. Χθες, υπέρ μιας ανάλογης, αν και ελαφρώς διαφορετικής, εκδοχής τάχθηκε και ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος ζήτησε διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές ενώ, παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε (Βήμα FM) ότι «μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος». Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε να γίνει και αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ έως τώρα, λέγοντας ότι αν δεν συζητήσει το κόμμα «πώς πήγαν τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν εκτιμήσει την πορεία μέχρι εδώ, τι θα είναι αυτό το συνέδριο; Συνέδριο χειροκροτητών;». Η τελευταία αποστροφή εκλαμβάνεται και ως απάντηση προς όσους έχουν ήδη εκδηλώσει δημοσίως την εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση δεν είναι χρήσιμη ή επίκαιρη η αμφισβήτηση του κ. Βενιζέλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή