Τηλεόραση, η χρυσή εποχή συνεχίζεται

Τηλεόραση, η χρυσή εποχή συνεχίζεται

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι τις νοικιάζουν σε dvd από το βίντεο κλαμπ, πολλοί τις κατεβάζουν (νόμιμα ή παράνομα) από το Διαδίκτυο, άλλοι βλέπουν ό,τι προσφέρει η εγχώρια συνδρομητική τηλεόραση. Το σίγουρο πάντως είναι πως πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί πλέον -και μάλιστα φανατικά- ξένες τηλεοπτικές σειρές ακολουθώντας και την παγκόσμια τάση που η «χρυσή εποχή» της τηλεόρασης έχει φέρει.

Επειδή όμως μιλάμε για πραγματικό ωκεανό προσφερόμενων παραγωγών και επομένως είναι πρακτικά αδύνατο για οποιονδήποτε να δει έστω και τις μισές από αυτές (υπάρχουν πάνω από 140 τίτλοι μόνο στην αμερικανική τηλεόραση αυτή τη στιγμή), θα δοκιμάσουμε εδώ να φτιάξουμε έναν μικρό οδηγό τουλάχιστον για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Από τις φρέσκες παραγωγές που μόλις ξεκίνησαν, οι πιο πολυαναμενόμενες ήταν σαφώς οι βγαλμένες από τον κόσμο των κόμικ «Gotham» και «Constantine». Η πρώτη τοποθετείται στη διάσημη πόλη του Μπάτμαν, χρόνια όμως πριν ο Σκοτεινός Ιππότης αναλάβει δράση. Αντίθετα επικεντρώνεται στην ιστορία του επιθεωρητή Τζέιμς Γκόρντον και της ανόδου του στα αστυνομικά κλιμάκια, χωρίς πάντως να παραλείπει να συστήσει και διάφορους «γνωστούς από το μέλλον» όπως την Κατγούμαν, τον Πιγκουίνο και βέβαια τον νεαρό Μπρους Γουέιν. Οσο για το «Constantine», αυτό αφηγείται την ιστορία του κυνηγού σκοτεινών πλασμάτων, η οποία είχε μεταφερθεί προ δεκαετίας και στον κινηματογράφο.

Από άποψη ποιότητας ωστόσο, άλλες είναι οι σειρές που μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν. To δικαστικό-αστυνομικό θρίλερ «How to get away with murder» έχει ως πρωταγωνιστές του μια ομάδα φιλόδοξων φοιτητών της Νομικής και την ιδιοφυή καθηγήτριά τους. Η τελευταία, ερμηνευμένη από τη βραβευμένη με Οσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις, ως μέρος της «εκπαίδευσης» θα αναμείξει τους φοιτητές σε μια περίπλοκη υπόθεση φόνου η οποία θα αλλάξει τις ζωές όλων τους. Η δεύτερη πολύ αξιόλογη σειρά του φετινού φθινοπώρου είναι το ιατρικό δράμα «The Knick» που αφηγείται την ιστορία του προσωπικού ενός νοσοκομείου στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ού αιώνα. Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Στίβεν Σόντεμπεργκ και τον Κλάιβ Οουεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η σειρά αναπτύσσεται βραδυφλεγώς, χωρίς ευκολίες, ενώ προσφέρει μια συναρπαστική εικόνα της εποχής ταυτόχρονα με τα κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα που θίγει.

Στα υπόλοιπα, έχουμε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό αξιόλογων σειρών οι οποίες έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό και συνεχίζουν την παρουσία τους. Τα σκοτεινά «Boardwalk Empire» και «Sons of Anarchy» ολοκληρώνουν τις ματωμένες ιστορίες τους με τους τελευταίους κύκλους, οι οποίοι αναμένεται να καθηλώσουν μέχρι τέλους τους φανατικούς θεατές τους. Τρία ακόμα δημοφιλέστατα σόου: η post-Zombie Apocalypse περιπέτεια «The Walking Dead», το αγγλικό δράμα εποχής «Downton Abbey» και η υπερεπιτυχημένη παρεΐστικη κωμωδία «The Big Bang Theory» συνεχίζονται έχοντας φτάσει -και ξεπεράσει στην τελευταία περίπτωση- τις πέντε σεζόν. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε επίσης την τέταρτη συνέχεια των αυτοτελών κύκλων του «American Horror Story», της μόνης ίσως ενδιαφέρουσας (του κινηματογράφου συμπεριλαμβανομένου) απεικόνισης τρόμου που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια στην Αμερική.

Για το τέλος αφήσαμε δύο περιπτώσεις σειρών οι οποίες θα έχουν ενδεχομένως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ξεχωριστούς λόγους. Η πρώτη, προερχόμενη από τη Βρετανία, ονομάζεται «Peaky Blinders» και έχει ως δημιουργό τον Στίβεν Νάιτ, ενώ ασχολείται με μια οικογένεια γκάνγκστερ στο Μπέρμιγχαμ του 1919. Το ενδιαφέρον είναι πως στη δεύτερη σεζόν της σειράς θα προστεθεί δίπλα στον ήδη πολύ καλό Σίλιαν Μέρφι και ο εξαιρετικός Τομ Χάρντι. Η δεύτερη περίπτωση είναι το «The Chair», μια σειρά-ντοκιμαντέρ η οποία προμηθεύει δύο νέους σκηνοθέτες με κοινό σενάριο και μπάτζετ, καταγράφοντας από το μηδέν τη δημιουργία μιας κινηματογραφικής ταινίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή