Νέα πολυκατοικία του Δ. Αθηναίων για απόρους

Νέα πολυκατοικία του Δ. Αθηναίων για απόρους

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δεύτερη πολυκατοικία στον Νέο Κόσμο έρχεται να προστεθεί τις επόμενες ημέρες στο «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» του Δήμου Αθηναίων στην οποία θα στεγασθούν 7 οικογένειες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να πληρώσουν τα έξοδα στέγασης. Οπως αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την πολιτική του δήμου όσον αφορά τα θέματα κοινωνικής συνοχής, ο Δήμος Αθηναίων επεξεργάζεται λύσεις οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα αστεγίας. Χαρακτηριστικά, έχουν κατατεθεί 60 αιτήσεις πολιτών για στέγαση. Οσοι επιλέγονται με βάση κριτήρια που εξετάζονται από διαπαραταξιακή επιτροπή, μπορούν να παραμείνουν στον χώρο για έξι μήνες αρχικά και στη συνέχεια για άλλους έξι εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Στους ωφελούμενους παρέχεται βοήθεια ώστε να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Το δεύτερο κτίριο (το πρώτο βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας, λειτούργησε πριν από έξι μήνες με τη βοήθεια της οργάνωσης «Ανθρώπινοι Ανθρωποι» και στεγάζει 17 οικογένειες) όπου δημιουργήθηκαν οι κοινωνικές κατοικίες αποτελεί δωρεά της Βασιλικής Μπινιώρη που απεβίωσε το 2010 και ανακατασκευάστηκε ριζικά μέσω του προγράμματος «Σπίτι αισιοδοξίας» της εταιρείας Procter and Gamble. Ο δήμος, όπως προσέθεσε ο δήμαρχος, είναι «ανοιχτός» σε συνέργειες προκειμένου να αυξήσει το κοινωνικό του έργο.

Στον Δήμο Αθηναίων λειτουργεί ακόμα: Ο κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών (5.574 εγγεγραμμένα νοικοκυριά) απ’ όπου οι ωφελούμενοι μπορούν να προμηθευτούν ρούχα και άλλα είδη. Κοινωνικό Παντοπωλείο απ’ όπου 560 νοικοκυριά προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης. Προσφέρεται φιλοξενία σε 150 απόρους. Σιτίζονται καθημερινά 1.500 άτομα. Σύντομα στο πλαίσιο προγράμματος του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου θα παρέχονται σε 3.700 νοικοκυριά κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται για 8 μήνες τα απαραίτητα για τη διατροφή τους και το νοικοκυριό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT