Ο Ευ. Βενιζέλος επιμένει σε αλλαγή εκλογικού νόμου

Ο Ευ. Βενιζέλος επιμένει σε αλλαγή εκλογικού νόμου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο προς τη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής στις 1 και 2 Νοεμβρίου, τελευταίο σταθμό πριν από το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, προετοιμάζουν οι επιτροπές εργασίας της «Ελιάς». Χθες και προχθές συνεδρίασαν η οργανωτική επιτροπή και εκείνη που θα καταρτίσει το πρόγραμμα. Εντός των αμέσως επομένων ημερών, θα ανακοινωθούν όσοι θα συμμετάσχουν στα κλιμάκια εξόρμησης στην Ελλάδα, προκειμένου να συγκροτηθούν οι κατά τόπους επιτροπές, τα μέλη των οποίων θα αποτελέσουν και το βασικό σώμα του συνεδρίου. Στελέχη της «Ελιάς» και της Χαρ. Τρικούπη εκφράζουν την αισιοδοξία ότι όλα θα είναι έτοιμα το αργότερο έως τις 10/12, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και της σταδιακής παρουσίασης του προγράμματος από τη Χαρ. Τρικούπη (συγκεκριμένα το ΙΣΤΑΜΕ), θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 30 Οκτωβρίου μια εκδήλωση για το κοινωνικό κράτος, στην οποία ο κ. Ευ. Βενιζέλος θα είναι κεντρικός ομιλητής και θα πλαισιώνεται από εκπροσώπους οργανισμών και φορέων που θα περιγράψουν την τρέχουσα κατάσταση και τις λύσεις που μπορεί να δρομολογήσει ένα προοδευτικό κόμμα.

Κατά τα λοιπά, στελέχη της Χαρ. Τρικούπη σχολίαζαν χθες ότι με βάση την ανάλυση των επιμέρους ευρημάτων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, καθίσταται αντιληπτό ότι σημαντική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τάσσεται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου και δη υπέρ της κατάργησης ή, έστω, της σημαντικής μείωσης του μπόνους των 50 εδρών. Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι ο κ. Βενιζέλος θεωρεί πως ακόμη υπάρχει πολιτικός χρόνος προκειμένου να προωθηθεί η συγκεκριμένη αλλαγή. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως αποκρούσει ο κ. Αντ. Σαμαράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή