Η Μπακογιάννη δεν αναμένει εκλογή Προέδρου

Η Μπακογιάννη δεν αναμένει εκλογή Προέδρου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι 180, με βάση τις δηλώσεις των βουλευτών», επανέλαβε χθες η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγώντας ότι «η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας», αν και, όπως είπε, πολλοί βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα αποφασίσουν όταν έρθει η ώρα. Σε αντίστοιχη διαπίστωση προέβη και ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος, σημειώνοντας ότι «οι 180 δεν είναι τόσο εύκολο πολιτικά να βρεθούν, αν και αριθμητικά μπορεί να βγαίνουν». Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αίσθηση –και δυσφορία στο Μαξίμου– είναι η αναφορά του κ. Βλάχου (Alpha) στην επιδίωξη της Ν.Δ., καθώς, όπως ανέφερε, «το κυρίαρχο δεν είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά να είναι η Ν.Δ. έστω και με μία ψήφο μπροστά στις εκλογές, όπως λέει και ο Κώστας Καραμανλής». Πέραν της επίκλησης του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Βλάχος προχώρησε ένα ακόμη βήμα, σημειώνοντας πώς «αν η Ν.Δ. είναι δεύτερο κόμμα, μακράν του πρώτου, τι να τις κάνω τις ευθύνες (σ.σ. για όσους οδήγησαν στο αποτέλεσμα); Δεν θα υπάρχει ταμείο (σ.σ. δηλαδή κόμμα) να εξοφληθούν».

Πάντως, ο ίδιος εκτίμησε ότι «είναι αναστρέψιμη η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Το άνοιγμα της ψαλίδας έχει τη βάση του στον ΕΝΦΙΑ… και αν έγινε και ένα λάθος, εμείς είμαστε που θα το διορθώσουμε γιατί εμείς ξέρουμε τι σημαίνει ιδιοκτησία», επεσήμανε, ρίχνοντας βέλη για την καθυστέρηση στην κατάθεση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Εξάλλου, το ενδεχόμενο η απεμπλοκή από το ΔΝΤ να μη συντελεστεί στα τέλη του έτους, όπως είναι η επίσημη επιδίωξη της κυβέρνησης, αλλά λίγο αργότερα «τον Μάρτιο, έτσι ώστε ακόμα μία δόση του ΔΝΤ να εκταμιευθεί από τη χώρα», πιθανολόγησε η κ. Μπακογιάννη. Λέγοντας αυτά, η βουλευτής Επικρατείας ουσιαστικά αποστασιοποιήθηκε από την κεντρική στόχευση της κυβέρνησης, σημειώνοντας (90,1) ότι «οφείλουμε να κάνουμε αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό… δεν έχουμε δικαίωμα, δεχόμενοι την πίεση του λαϊκισμού, να υποχωρήσουμε και να θέσουμε σε αμφισβήτηση τις θυσίες του, θα ήταν θανάσιμο λάθος».

Ως προς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παραπάνω από σαφής: «Αυτό το οποίο ισχυρίζεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι δυνατόν από τη μια μεριά να καταργήσει τους 470 νόμους και από την άλλη να πάει να πει στους Ευρωπαίους “θα μου διαγράψετε το χρέος και θα μου δώσετε και λεφτά”, δεν συμβαίνουν ούτε στον Αρη… Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα μπροστά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή