Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για τα «κόκκινα» δάνεια

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για τα «κόκκινα» δάνεια

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, χθες, από συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής αποτέλεσε όχι μόνο την έως τώρα κορύφωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, με επίκεντρο τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και προάγγελο του κλίματος εντός του οποίου η Ολομέλεια, πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα κληθεί να αποφασίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αιτία της έκφρασης ακραίας διαμαρτυρίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η μη αποδοχή της πρότασής της να οριστεί νέα συνεδρίαση, αυτή τη φορά της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου θα ήταν δυνατόν να συζητηθεί ουσιαστικά η προωθούμενη ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη ρύθμιση με τη μορφή τροπολογίας κατατέθηκε από τον απελθόντα υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω του οποίου κυρώνονται οδηγίες της Ε.Ε. για θέματα εγκλείστων στις φυλακές.

«Δεν δεχόμαστε τη μεθόδευση και προτείνουμε να προγραμματιστεί ειδική κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Παραγωγής – Εμπορίου που είναι η αρμόδια επιτροπή για θέματα υπουργείου Ανάπτυξης», είπε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ). Ο πρόεδρος της επιτροπής Κυρ. Βιρβιδάκης απέρριψε την πρόταση, λέγοντας πως «το θέμα έχει κλείσει» και ότι «δεν έχει προβλεφθεί κοινή συνεδρίαση γι’ αυτό το νομοσχέδιο». Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ Βιρβιδάκη – Κωνσταντοπούλου που κινήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «αυταρχικό καθεστώς» και τον κ. Βιρβιδάκη να την καλεί να «μάθει τρόπο και συμπεριφορά». Η ένταση υποχώρησε μόνο μετά την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακολουθούμενη διαδικασία εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και έντονη κριτική προς την κυβέρνηση όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι σε παρέμβασή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας, αφού, βεβαίως, είπε ότι είναι αναγκαίο να μην καθυστερήσει μια ρύθμιση που την αναμένει ολόκληρη η χώρα και η αγορά, μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν ήταν ο ορθότερος τρόπος με τον οποίο ήρθε η ρύθμιση. Δεν μπορούμε να βρούμε δικαιολογητικό λόγο που έγινε αυτό». Αλλά και ο γαλάζιος πρόεδρος της επιτροπής κ. Βιρβιδάκης, πριν κλείσει το θέμα, τόνισε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που πρότεινε να συζητηθεί η τροπολογία σε αναρμόδια επιτροπή. Συμφωνώ ότι είναι μεγάλη η τροπολογία και ότι θα έπρεπε να κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT