Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Διαθλάσεις ενός μύθου»

Θεσσαλονίκη

Εκθεση της Ξανθίππης Σκαρπιά-Χόιπελ, ομότιμης καθηγήτριας ΑΠΘ και προέδρου του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, φιλοξενείται έως τις 12 Ιανουαρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Διαθλάσεις ενός μύθου». Παρουσιάζονται 43 έργα μεικτής τεχνικής εμπνευσμένα από τον μύθο του Αδάμ και της Εύας.

ΘΕΑΤΡΟ

«Το τίμημα»

Θεσσαλονίκη

Το έργο του Αρθουρ Μίλερ «Tο τίμημα» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία της Ασπας Καλλιάνη και μετάφραση της Ειρήνης Αδαμίδου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», πριν ταξιδέψει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Τετάρτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7.15 μ.μ.

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

«H πεντάμορφη και το τέρας»

Θεσσαλονίκη

Το μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «Η πεντάμορφη και το τέρας», βασισμένο στην ομότιτλη ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, κάνει μια στάση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πρώτης διεθνούς περιοδείας του. Tη μουσική υπογράφει ο Alan Menken, τη σκηνοθεσία ο Rob Roth και τις χορογραφίες ο Matt West. Τετάρτη με Κυριακή ώς τις 23 Νοεμβρίου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Παντελόνι από λέπια»

Χανιά

Για τον εορτασμό των 15 χρόνων λειτουργίας του θεάτρου Κυδωνία, η Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη ανεβάζει το νέο έργο της Αγγλίδας συγγραφέως Ελίζαμπεθ Κούτι «Παντελόνι από λέπια» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη και μετάφραση Δημήτρη Κιούση. Πρεμιέρα απόψε στις 9.30. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως 15 Φεβρουαρίου.

ΒΙΒΛΙΟ

«Πρωθυπουργοκεντρισμός»

Ναύπλιο

Το βιβλίο του Νίκου Σπ. Ζέρβα «Πρωθυπουργοκεντρισμός. Η δεσπόζουσα θέση του αρχηγού της κυβέρνησης στο πολιτικό μας σύστημα» (εκδ. Μπατσιούλας) παρουσιάζεται σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Βουλευτικού.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΘΒΕ: «Συνέβη και του χρόνου»

Tην κωμωδία του Αλαν Εϊκμπορν «Συνέβη και του χρόνου» ανεβάζει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου. Τρία ζευγάρια συναντιούνται στις κουζίνες τους τρεις διαδοχικές παραμονές Χριστουγέννων και μέσα από συζητήσεις και εκμυστηρεύσεις αποκαλύπτουν τα κρυφά τους πάθη, τις φιλοδοξίες και τους φόβους τους. Με τους Λουκία Βασιλείου, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Κωνσταντίνο Χατζησάββα κ.ά. Τετάρτη 6 μ.μ., Πέμπτη – Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 6 και 9 μ.μ., Κυριακή 7.15 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα»

To έργο του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» παρουσιάζεται στο BlackΒox (Βασ. Ολγας 65 και Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη) σε μετάφραση Εφης Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Πρωταγωνιστεί η Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της προδομένης Μήδειας, που επιστρέφει ζητώντας τη λύτρωση, όχι όμως και συγχώρεση για τη βίαια εκδίκησή της. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα τον Μάιο στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014. Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ.

ΚΑΒΑΛΑ

«Σχολείο για κλόουν» και για… παιδιά

Ενας αυταρχικός δάσκαλος κλόουν πασχίζει να επιβάλει την πειθαρχία στους αυθόρμητους, αθώους και γεμάτους φαντασία μαθητές του στο «Σχολείο για κλόουν» του Φρίντριχ Καρλ Βέχτερ. Μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, η παιδική παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπάντας, Μαριλού Βόμβολου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Βασιλείου. Αύριο στις 6 μ.μ. στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, στην Καβάλα.

ΠΑΤΡΑ

Ζωγραφικά έργα για το «Ημερολόγιο 2015»

Eκθεση του ζωγράφου Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου με τίτλο «Ημερολόγιο 2015» φιλοξενείται στο βιβλιοπωλείο Πολύεδρο, στην Πάτρα, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Τα εκτιθέμενα έργα, τα οποία περιλαμβάνονται στο ετήσιο ημερολόγιο του καλλιτέχνη, απεικονίζουν όψεις, πρόσωπα και στιγμές της καθημερινής ζωής. Ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στα Βραχναίικα Πατρών το 1951. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ και την Ecole des Beaux-Arts του Παρισιού με υποτροφία του γαλλικού κράτους. Εργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή