Σε απολογία για «Noor One» καλείται επιχειρηματίας

Σε απολογία για «Noor One» καλείται επιχειρηματίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις σημειώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση μεταφοράς ενός και πλέον τόνου ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», στις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε απολογία με την ιδιότητα του κατηγορουμένου έχει κληθεί την Τρίτη από την ανακρίτρια Μαρία Σκάρπου ο 52χρονος επιχειρηματίας Γ.Κ. που δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών. Ο 52χρονος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μίσθωση του «Noor One» προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να μεταφέρει πετρέλαιο από τη Λιβύη στην Ελλάδα. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση και διατείνεται ότι ουδέποτε υπέγραψε συμφωνητικό για τη ναύλωση του πλοίου.

Εκτός του 52χρονου, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου έχει κληθεί να απολογηθεί την Τετάρτη και ο πλοιοκτήτης του «Noor One» Π.Κ. Σε προηγούμενες καταθέσεις του (ως μάρτυρας) ο Π.Κ. είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση του με τη διακίνηση των ναρκωτικών. Ωστόσο, πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ζητούσε «να ερευνηθεί σε βάθος από τις δικαστικές αρχές».

Αντίθετα, κόντρα στο πνεύμα του βουλεύματος, ο επιχειρηματίας Α.Κ., που εμφανίζεται να έφερε σε επαφή μεταξύ τους τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, κατέθεσε προ ημερών στην ανακρίτρια με την ιδιότητα του μάρτυρα. Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου για την ίδια υπόθεση «κάπτεν Τζορτζ» Γ.Μ., ο οποίος δραστηριοποιείται στην πρακτόρευση ποντοπόρων πλοίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT