Τελικός Conference League: «Φιλικές συζητήσεις» με οπαδούς της ΑΕΚ στη ΓΑΔΑ

Τελικός Conference League: «Φιλικές συζητήσεις» με οπαδούς της ΑΕΚ στη ΓΑΔΑ

Εντείνεται η πίεση της ΕΛ.ΑΣ. προς τους οργανωμένους προκειμένου να γίνει σαφές ότι βρίσκονται υπό επιτήρηση

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοιό από την αστυνομία βρίσκονται ήδη εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα σκληροπυρηνικοί οπαδοί της ΑΕΚ εν όψει του τελικού του Conference League στο γήπεδο της ομάδας τους, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τις τελευταίες ημέρες αστυνομικοί της αρμόδιας Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας καλούν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ για «φιλικές συζητήσεις».

Δεν πρόκειται για προσαγωγές υπόπτων στο πλαίσιο προανάκρισης, αλλά για τακτική της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να καταστήσει σαφές στον σκληρό πυρήνα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ ότι βρίσκονται υπό επιτήρηση από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έντονη ανησυχία των αρχών ότι χούλιγκαν των «κιτρινόμαυρων» θα προκαλέσουν επεισόδια οργανώνοντας επιθέσεις κατά οπαδών του Ολυμπιακού που θα μεταβούν στην OPAP Arena για την αναμέτρηση της ομάδας τους με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Οσο μάλιστα περνούν οι μέρες και η στιγμή του μεγάλου τελικού πλησιάζει, η πίεση προς τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ είναι πιθανό να ενταθεί περαιτέρω.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ακόμη λάβει την τελική του μορφή. Το κυρίαρχο σενάριο που εξετάζεται είναι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να συγκεντρωθούν αρχικά στην έδρα της ομάδας τους, στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», όπου εξάλλου θα φιλοξενηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Από εκεί θα μεταβούν οργανωμένα στη Νέα Φιλαδέλφεια με συρμούς του Ηλεκτρικού. Υπολογίζεται ότι θα διατεθούν 9.000 εισιτήρια στους οπαδούς των ερυθρολεύκων. Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα, αντίστοιχα, θα συγκεντρωθούν αρχικά στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ και από εκεί θα μεταφερθούν με πούλμαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ θα δημιουργηθούν τουλάχιστον τρεις ζώνες ελέγχου από την ΕΛ.ΑΣ. Στόχος είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο συνάντησης των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά και ο εξονυχιστικός έλεγχος όσων παρακολουθήσουν ζωντανά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Εξάλλου, υπολογίζεται ότι περίπου 6.000 εισιτήρια θα διατεθούν μέσω των χορηγών και επομένως οι κάτοχοί τους θα μεταβούν ανεξάρτητα στο γήπεδο και όχι με τα γκρουπ των οργανωμένων οπαδών μέσω «Καραϊσκάκη» και ΟΑΚΑ.

Αυξημένη επαγρύπνηση υπάρχει πάντως και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λόγω κυρίως των απειλών που είχαν εξαπολύσει στις αρχές Απριλίου τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για επιθέσεις στο περιθώριο αθλητικών διοργανώσεων στην Ε.Ε. Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Tο ίδιο και οι αρχές της Γερμανίας εν όψει της τελικής φάσης του EURO 2024 και της Μεγάλης Βρετανίας λόγω του τελικού του Champions League στο Γουέμπλεϊ. Η Ελλάδα, επομένως, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με ομόλογες υπηρεσίες του εξωτερικού προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για τυχόν κινήσεις υπόπτων.

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο αριθμός των αστυνομικών που θα τεθούν σε επιφυλακή. Θεωρείται βέβαιο ότι τις υπηρεσίες της Αττικής θα ενισχύσουν αστυνομικοί από την περιφέρεια. Θα ενεργοποιηθούν ελικόπτερα και drones, όπως επίσης και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Η κινητοποίηση πρόκειται να ενταθεί όσο πλησιάζει η 29η Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT