ΣΥΡΙΖΑ: γόρδιος δεσμός τα ψηφοδέλτια

ΣΥΡΙΖΑ: γόρδιος δεσμός τα ψηφοδέλτια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που, ενώ είχε προγραμματισθεί για χθες, τελικά μεταφέρθηκε και θα πραγματοποιηθεί σήμερα, θα επιχειρηθεί να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» της συμμετοχής ή όχι προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε χθες για άλλη μία φορά η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κλίμα που θα επιτρέψει, τελικά, την επίτευξη συγκλίσεων. Η πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης επέμεινε να διατυπώνει τη θέση ότι όσοι έχουν υπηρετήσει μνημονιακές πολιτικές δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο φαίνεται ότι το στοιχείο του χρόνου -το γεγονός δηλαδή πως τα εν λόγω πρόσωπα και συγκεκριμένα η κ. Θ. Τζάκρη και ο κ. Μ. Μπόλαρης, όπως και ο κ. Θ. Παραστατίδης, βρίσκονται επί μακρόν εκτός ΠΑΣΟΚ και με συνέπεια από την αποχώρησή τους και μετά έχουν επικρίνει τις ασκούμενες πολιτικές- λειτουργεί κατευναστικά.

Χθες, όπως είχε προδιαγραφεί ήδη από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επήλθε συμφωνία να προχωρήσει η προεκλογική συνεργασία με μια σειρά από πολιτικούς σχηματισμούς και κινήματα, τα οποία, στη μεγάλη πλειονότητά τους, είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Κομισιόν τον περασμένο Μάιο. Ετσι, επισημοποιείται η εκλογική συμπόρευση-ένταξη στα ψηφοδέλτια με την Κοινωνική Συμφωνία της κ. Λούκας Κατσέλη, χωρίς να αναμένεται να είναι η ίδια υποψήφια, καθώς φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν το επιθυμεί, αλλά θα στηρίξει δημοσίως την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα εκπροσωπηθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς από άλλα στελέχη του κόμματος. Επιπλέον, συμπόρευση αποφασίστηκε και με την Κοινωνία Πρώτα των κ. Π. Μουτσινά και Οδ. Βουδούρη, με το κίνημα Πράττω του κ. Ν. Κοτζιά και με την Αριστερή Προοπτική. Επιπλέον, έχει ήδη συμφωνηθεί η εκλογική συνεργασία με την Κίνηση των 1.000, ενώ προχωρεί και κάτι ανάλογο με τους Οικολόγους. Μένει να φανεί εάν η αισιοδοξία, χθες, ότι τελικά θα ξεπερασθούν οι τελευταίες ενστάσεις, όσον αφορά την ένταξη στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια, θα επιβεβαιωθεί.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. θα ανοίξει τις εργασίες του το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα επιβεβαιωθεί το πλαίσιο εντός του οποίου το κόμμα θα κινηθεί προς τις εκλογές. Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, στις 7.30 μ.μ., αναμένεται να παρουσιάσει και το εκλογικό πρόγραμμα, μια διευρυμένη εκδοχή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, με προσθήκη των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή