Μέτωπο με τη Συγγρού ανοίγει το ΠΑΣΟΚ

Μέτωπο με τη Συγγρού ανοίγει το ΠΑΣΟΚ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στη Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιούν πλέον σαφή προεκλογική, ρητορική στροφή κατά της Ν.Δ. και του κ. Αντ Σαμαρά. Αφορμή συνιστά, μεταξύ άλλων, η στάση της Ν.Δ. στο ζήτημα της κ. Αντζελας Γκερέκου, αλλά και έναντι όπως λέγεται του κ. Γ. Παπανδρέου, κυρίως όμως η ανάγκη να αναδειχθούν οι ουσιαστικές, όπως αναφέρουν στη Χαρ. Τρικούπη, διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων που συγκυβέρνησαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια υπό αναγκαστικές συνθήκες. Η στάση της Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες, τονίζουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, αναδεικνύει τις τεράστιες ηθικές και πολιτικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο μέχρι πρότινος συγκυβερνώντα κόμματα.

Στη Χαρ. Τρικούπη βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, προκειμένου να επιτύχουν και τον στόχο τον οποίο έχει εξαρχής θέσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος: την επίτευξη της τρίτης θέσης για το ΠΑΣΟΚ. Χθες ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του κόμματος για όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ σήμερα το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί αντί του συνεδρίου που έχει  από  καιρό  παραπεμφθεί στις  ελληνικές καλένδες. Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις μεγάλες αστικές περιφέρειες έχουν περιληφθεί αρκετά γνωστά ονόματα. Στην Α΄ Αθηνών υπάρχουν πρόσωπα όπως οι κ. Ν. Αλευράς, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Αθανασόπουλος και η κ. Συλβάνα Ράπτη. Και πρόσωπα που προέρχονται από τις κινήσεις που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Παράταξη, όπως οι κ. Σ. Κατσέλος και Μ. Επιτροπάκης. Στη Β΄ Αθηνών κατέρχονται σχεδόν όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής και συγκεκριμένα οι κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Α. Λοβέρδος -ο Απ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος σ’ αυτές τις εκλογές- και η κ. Φώφη Γεννηματά, αλλά και δημοφιλή πρόσωπα όπως ο κ. Πύρρος Δήμας, ο οποίος στις εκλογές του 2012 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ.

Στο υπόλοιπο Αττικής θα είναι υποψήφια εκ νέου η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ στην Α΄ Πειραιά ήδη διεξάγει προεκλογική εκστρατεία ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Δ. Καρύδης.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μετά τον επικεφαλής κ. Γ. Φλωρίδη, θέση θα έχουν οι κ. Κυρ. Πιερρακάκης και Τ. Ρήγας, δίχως ωστόσο να έχει καθοριστεί η σειρά. Αλλωστε η δεύτερη θέση έχει και αυτή καθαρά τιμητικό ρόλο, καθώς για να εκλέξει δεύτερο βουλευτή Επικρατείας το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να επιτύχει ποσοστό κοντά στο 9-10%. Στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι τα ψηφοδέλτια σηματοδοτούν και την ανανέωση, καθώς είναι γεμάτα από 30άρηδες και 35άρηδες με σημαντική αναφορά στις τοπικές κοινωνίες, όπως οι κ. Α. Πολίτης (Μαγνησία), Α. Τσουκάλης (Ιωάννινα), Σ. Μπουκάλης, Ι. Λίτινας (Ρέθυμνο), Βάιος Καλοπίτας (Ρόδος), Α. Πάνας (Χαλκιδική) κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή