Κίνημα Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης

Κίνημα Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στον κ. Αντ. Σαμαρά εξαπολύουν τα στελέχη του Κινήματος του κ. Γ. Παπανδρέου, με αφορμή το γεγονός ότι στο νέο κόμμα δεν θα παραχωρηθεί τηλεοπτικός χρόνος. Ο κ. Φίλ. Σαχινίδης έκανε από νωρίς χθες λόγο για «αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά». Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τόνιζαν ότι στο Κίνημα είναι ενταγμένοι πέντε εν ενεργεία βουλευτές (Γ. Παπανδρέου, Φίλ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης, Συμ. Κεδίκογλου και Χρ. Αηδόνης), γεγονός το οποίο στο παρελθόν αποτελούσε επαρκή αιτιολογία για την παραχώρηση τηλεοπτικού χρόνου. Και υπενθύμιζαν την περίπτωση του «Ποταμιού», το οποίο ενόψει των ευρωεκλογών του 2014 εξασφάλισε τηλεοπτικό χρόνο και δικαίωμα διακαναλικής συνέντευξης.

Περιοδειών συνέχεια

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου συνέχισε τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και χθες παρευρέθη στη Λαμία. Ο κ. Παπανδρέου παρομοίασε το Κίνημα με το ΠΑΣΟΚ του 1974, ως μια δύναμη «ενάντια στο κομματικό κατεστημένο». Στην ομιλία του κινήθηκε στην κεντρική γραμμή υπεράσπισης της κυβερνητικής θητείας του, μιλώντας για τα γεγονότα της περιόδου 2009-2011. Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό την περίοδο 2004-2009. Επειτα χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε το 2009-2010 «αιτιολογημένες» που, μάλιστα, «δικαιώθηκαν και από τις εξελίξεις, όπως στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο». Ο πρώην πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι αν οι επιλογές του την περίοδο 2009-2011 «είχαν διακομματική στήριξη, όπως είχαμε ζητήσει, σήμερα η χώρα θα είχε ήδη διαβεί τον κάβο». Επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ., ενώ ζήτησε μεγάλη συμφωνία για το χρέος με τους εταίρους μας.

Και επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα του τις τελευταίες ημέρες για «οριστική διευθέτηση του χρέους». Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ, όπως έχει διατυπώσει προ καιρού και ο ΣΥΡΙΖΑ, πανευρωπαϊκής διάσκεψης όχι μόνο για το ελληνικό αλλά γενικά για το ευρωπαϊκό χρέος. Εν συνεχεία επισήμανε ότι επί των ημερών του δρομολογήθηκαν σημαντικές προοδευτικές αλλαγές.

Οι διεργασίες για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος διαρκούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ετέθη τελικώς ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλ. Κικίλιας, εκ των στελεχών που συνδέθηκαν με την κυβερνητική θητεία του κ. Παπανδρέου. Στην τελευταία τιμητική θέση τοποθετήθηκε η κ. Αγγέλα Κοκκόλα, συμβολικό πρόσωπο για την οικογένεια Παπανδρέου, καθώς τη δεκαετία του ’60 υπήρξε συνεργάτης του Γεωργίου Παπανδρέου και έπειτα υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ και έγινε διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή