Στήριξη Σαμαρά από Ραχόι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπρακτη στήριξη στην εκλογική προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προσφέρει ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη-αστραπή στην Ελλάδα. Ο κ. Ραχόι προγραμματίζεται να γίνει δεκτός στις 10.30 το πρωί από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η απόφαση του κ. Ραχόι να έλθει στην Ελλάδα ελάχιστες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών (κάτι που δεν είχε πράξει όλο το προηγούμενο διάστημα) συνιστά σαφές μήνυμα υποστήριξης του κ. Σαμαρά και του «αδελφού» κόμματος της Ν.Δ. ενόψει της 25ης Ιανουαρίου. Αλλωστε, παρά την επίσημη ατζέντα των διμερών και ευρωπαϊκών θεμάτων, οι πολιτικές συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, καθώς ο κ. Σαμαράς καλείται να αντιμετωπίσει την εκλογική «απειλή» του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε κ. Ραχόι την ισχυρή παρουσία των Podemos.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μαδρίτη, η συνάντηση των δύο ανδρών οριστικοποιήθηκε κατά την κοινή τους παρουσία στο Παρίσι, την Κυριακή, και το γεγονός ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι σηματοδοτεί την εκτίμηση πολλών στην Ευρώπη ότι τα περιθώρια νίκης της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές δεν έχουν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η κυβέρνηση της Ισπανίας παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς η κατάσταση στη χώρα μας έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη της Ισπανίας, αν και ο κ. Ραχόι υποστήριξε προ ημερών ότι δεν φοβάται πως οι εξελίξεις στην Ελλάδα μπορεί να «μολύνουν πολιτικά» τη χώρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή