Διπλή στήριξη προς Αντ. Σαμαρά

Διπλή στήριξη προς Αντ. Σαμαρά

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό μήνυμα στήριξης στην εκλογική του προσπάθεια, από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, έλαβε χθες ο κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στην τελική της φάση.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός πραγματοποίησε χθες ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του, τον οποίο χαρακτήρισε «πραγματικό ηγέτη», και να στείλουν, από κοινού, μήνυμα αισιοδοξίας ότι τα δύσκολα μέτρα που ελήφθησαν και στις δύο χώρες αποδίδουν, αλλά και να χτυπήσουν προειδοποιητικό καμπανάκι, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και εμμέσως πλην σαφώς έναντι των Podemos στην Ισπανία, ότι η τήρηση των συμφωνηθέντων δεν μεταβάλλεται επειδή μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση σε κάποιο από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

«Στο πλευρό Σαμαρά»

Ενόσω οι κ. Σαμαράς και Ραχόι βρίσκονταν στο Μαξίμου, ο πρώην πρωθυπουργός και προκάτοχος του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας προχωρούσε σε δημόσια δήλωση στήριξης της εκλογικής προσπάθειας της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού, όπως είχε προαναγγείλει η «Κ». «Ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερή προσήλωση στον εθνικό στόχο της ανάπτυξης, χρειάζεται πολιτική που δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών», επεσήμανε ο κ. Κ. Καραμανλής, αναδεικνύοντας το ουσιαστικό διακύβευμα της επικείμενης εκλογής. Κλείνοντας μάλιστα και με τρόπο εμφατικό τα όποια διακινούμενα σενάρια, ο κ. Καραμανλής -που από το 2009 έχει προβεί σε δημόσιες δηλώσεις μόνον για να στείλει μηνύματα συσπείρωσης προς τη «γαλάζια» βάση- κατέληξε: «Αυτή την προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Οσο ισχυρότερη η Νέα Δημοκρατία τόσο ασφαλέστερο το μέλλον για τον τόπο. Για όλους αυτούς τους λόγους θα δώσουμε και πάλι μαζί τη μάχη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».

Βάρος στην τηλεόραση

Καθώς ήδη «βγήκαν στον αέρα» και τα νέα διαφημιστικά σποτ της Ν.Δ., σε ένα εκ των οποίων ο κ. Σαμαράς θέτει σαφώς το δίλημμα της κάλπης («θα ρισκάρεις τα πάντα σε μια απομονωμένη Ελλάδα, έξω από την Ευρώπη; Ή θα διεκδικήσεις το μέλλον που σου ανήκει σε μια σύγχρονη δυνατή Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο» λέει ο πρωθυπουργός), στο κυβερνητικό επιτελείο σταθμίζουν τις περαιτέρω κινήσεις τους με ορίζοντα την 25η Ιανουαρίου. Χθες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα, κομματικών στελεχών αλλά και της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση της στρατηγικής. Ισχυρή είναι η άποψη στο Μαξίμου υπέρ του περιορισμού των εξαντλητικών περιοδειών στις οποίες επιδόθηκε ο πρωθυπουργός από την επομένη της προκήρυξης των εκλογών.

Στόχος, εφεξής, είναι να αναδειχθεί η «μεγάλη εικόνα της εκλογικής αναμέτρησης» μέσα από τη… μικρή οθόνη. Με άλλα λόγια, το βάρος εφεξής θα πέσει στην τηλεοπτική παρουσία του κ. Σαμαρά, ο οποίος και θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικά, αλλά και σε έντυπα, μέσα ενημέρωσης. Στο Μαξίμου υπήρξαν εισηγήσεις για αλλαγή στάσης έναντι του debate, ωστόσο η απόφαση δεν αλλάζει και ο κ. Σαμαράς δεν θα σηκώσει το γάντι που πέταξε, και χθες, ο κ. Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να «μη νομιμοποιήσει τους υβριστές του».

Δεδομένα προεκλογικά ορόσημα προς τις κάλπες της 25ης είναι η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου και σε εκδήλωση στην Αθήνα την Παρασκευή 23 του μηνός. Εντός προγράμματος παρέμενε, μέχρι αργά χθες βράδυ, και η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην Καλαμάτα, την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT