Στον τελικό της Μελβούρνης ο Μάρεϊ

Στον τελικό της Μελβούρνης ο Μάρεϊ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αντι Μάρεϊ «σφράγισε» για τέταρτη φορά στην καριέρα του το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του αυστραλιανού Οπεν. Παίζοντας τένις υψηλότατου επιπέδου, κατάφερε να επικρατήσει του Τόμας Μπέρντιχ με 3-1 σετ (6-7, 6-0, 6-3, 7-5) σε έναν ημιτελικό που είχε διάρκεια 3 ώρες και 22 λεπτά. Αυτή ήταν η 39η νίκη του στη Μελβούρνη. Εάν φθάσει τις 40 στον τελικό της Κυριακής (ώρα έναρξης 10.30 π.μ., Eurosport), τότε θα κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο στο αυστραλιανό Οπεν.

Ο Μάρεϊ έχει στην τροπαιοθήκη του δύο γκραν σλαμ, το αμερικανικό Οπεν του 2012 και το Γουίμπλεντον του 2013, όταν και έγινε ο πρώτος Βρετανός νικητής στο λονδρέζικο γκραν σλαμ μετά τον θρυλικό Φρεντ Πέρι, ο οποίος είχε κυριαρχήσει το 1936. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε επτά τελικούς γκραν σλαμ, γνωρίζοντας πέντε ήττες. Θα είναι η πρώτη φορά μετά τον θρίαμβό του στο Γουίμπλεντον, που ο Μάρεϊ θα διεκδικήσει ξανά έναν μεγάλο τίτλο.

Στο ταμπλό των τζούνιορς του αυστραλιανού Οπεν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό γύρο. Αν και ο 16χρονος Ελληνας τενίστας ξεκίνησε ιδανικά στον προημιτελικό με αντίπαλο τον Τζούραμπεκ Καρίμοφ από το Ουζμπεκιστάν, καθώς κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3, έχασε τα δύο επόμενα με 6-4, 6-1 και αποκλείστηκε, αφήνοντας, πάντως, πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στις γυναίκες, η Σερίνα Γουίλιαμς και η Μαρία Σαράποβα θα διεκδικήσουν αύριο (10.30 π.μ., Eurosport) τον τίτλο. Μάλιστα, θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στον τελικό της Μελβούρνης μετά τον τελικό του 2007, όπου είχε επικρατήσει η Αμερικανίδα με 6-1. 6-2. Στον ημιτελικό γύρο, η Γουίλιαμς νίκησε την αποκάλυψη της φετινής διοργάνωσης, τη 19χρονη Μάντισον Κις με 2-0 σετ (7-6, 6-2), ενώ η Σαράποβα άφησε εκτός τη συμπατριώτισσά της, Εκατερίνα Μακάροβα, αφού επικράτησε με 6-3, 6-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή