Σόιμπλε: «Δεν υποχρεώσαμε ποτέ κανέναν να μπει σε πρόγραμμα»

Σόιμπλε: «Δεν υποχρεώσαμε ποτέ κανέναν να μπει σε πρόγραμμα»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κανείς δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν να μπει σε πρόγραμμα βοήθειας» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη Σύνοδο G20 στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στην Ελλάδα, δηλώνοντας μάλιστα πως δεν μπορεί ακόμη να αντιληφθεί πώς η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να διαχειριστεί τα προβλήματά της παρά τη συνάντησή του με το Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά αν η βοήθειά μου δεν είναι αναγκαία, τότε κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αν ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιήσει την απειλή του για έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

«Δεν ξέρω πώς θα χειριστούν το θέμα οι χρηματοπιστωτικές αγορές, αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, αλλά ίσως ο Τσίπρας ξέρει καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμφώνησε δε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι εάν η Αθήνα ήθελε μια «συμφωνία γέφυρα», τότε χρειάζεται το πακέτο διάσωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή