Σόιμπλε: «Δεν υποχρεώσαμε ποτέ κανέναν να μπει σε πρόγραμμα»

Σόιμπλε: «Δεν υποχρεώσαμε ποτέ κανέναν να μπει σε πρόγραμμα»

45" χρόνος ανάγνωσης

«Κανείς δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν να μπει σε πρόγραμμα βοήθειας» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη Σύνοδο G20 στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στην Ελλάδα, δηλώνοντας μάλιστα πως δεν μπορεί ακόμη να αντιληφθεί πώς η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να διαχειριστεί τα προβλήματά της παρά τη συνάντησή του με το Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά αν η βοήθειά μου δεν είναι αναγκαία, τότε κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αν ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιήσει την απειλή του για έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

«Δεν ξέρω πώς θα χειριστούν το θέμα οι χρηματοπιστωτικές αγορές, αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, αλλά ίσως ο Τσίπρας ξέρει καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμφώνησε δε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι εάν η Αθήνα ήθελε μια «συμφωνία γέφυρα», τότε χρειάζεται το πακέτο διάσωσης.