Το σεντόνι ξανά στη σέντρα

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθιερωμένη δίμηνη διακοπή του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται την Τρίτη και τα οκτώ ζευγάρια ομάδων, εισάγουν ξανά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο καλεντάρι τους με τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη φόρμα του Δεκεμβρίου να είναι εμφανείς. Βάσει προγραμματισμού και στρατηγικής των ομάδων, έτσι όπως καθορίζονται από τους θερινούς μήνες και δεδομένου ότι δεν αποτελεί έκπληξη για καμία από τις 16 ομάδες η συνέχεια στον θεσμό, αναζητείται η απόλυτη φόρμα, ιδίως όσο κυλάει ο χρόνος προς την περαιτέρω συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι, Σαχτάρ – Μπάγερν Μονάχου, Βασιλεία – Πόρτο και Σάλκε – Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα, συγκρούονται Γιουβέντους – Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ – Μονακό και Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης. Για όσους έχουν καλή μνήμη, αρκετά εκ των ζευγαριών έχουν αναμετρηθεί ξανά και μάλιστα όχι στο μακρινό παρελθόν.

Πριν από την έναρξη του θεσμού, η Παρί Σ.Ζ. ήταν η ομάδα που φέτος αποζητούσε την υπέρβαση. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία την περσινή χρονιά η οποία ανακόπηκε από την Τσέλσι λόγω του εκτός έδρας γκολ, (3-1 στο Παρίσι, 2-0 στο Λονδίνο), η Παρί είχε την ατυχία να κληρωθεί με την Μπαρτσελόνα στους ομίλους και τερμάτισε δεύτερη πέφτοντας πάνω στους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ. Βέβαια υπάρχει και ένα ερώτημα. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στη Γαλλία είναι η προγραμματισμένη «κοιλιά» της σεζόν, ή η χημεία μεταξύ παικτών και Λοράν Μπλαν έχει χαθεί; Η απάντηση θα δοθεί από την Τσέλσι που μοιάζει αδύνατο να αποκλειστεί από τόσο νωρίς.

Βασιλεία και Πόρτο μοιάζουν μαζί με τη Μονακό οι «μίνι εκπλήξεις» της διοργάνωσης. Οποια εκ των 13 ομάδων προσβλέπει στη συνέχειά της στον θεσμό, «κλείνει το μάτι» προς Ελβετία και Πορτογαλία προκειμένου να εξασφαλίσει το διαβατήριο για πρόκριση στα ημιτελικά.

Γιουβέντους και Ντόρτμουντ έχουν βίους αντίθετους τόσο στα εγχώρια πρωταθλήματα, όσο και στην παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη στη Σέριε Α, Γιουβέντους, περίμενε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να μη χάσει την παρουσία της στους «16» από τον Ολυμπιακό, εν αντιθέσει με την εκ των ουραγών της Μπουντεσλίγκα, Ντόρτμουντ, η οποία πέρασε ως πρώτη στον όμιλο με την Αρσεναλ. Η γερμανική ομάδα βλέπει το Τσάμπιονς Λιγκ ως πρόκληση, αλλά η μάχη αποφυγής του υποβιβασμού στην Γερμανία, ενδέχεται να επηρεάσει και την προσπάθειά της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πλήρες ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι έχει απαλλαγεί για τα καλά από το άγχος του πρωταθλητισμού στην Αγγλία. Εχοντας κατακτήσει τις δύο από τις τρεις τελευταίες κούρσες της Πρέμιερ Λιγκ, το επόμενο «βήμα» λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ. Οχι απαραιτήτως η κατάκτησή του, αλλά μια πορεία που θα αποδείξει πως η νεόπλουτη ομάδα του Μάντσεστερ επανατοποθετεί τον εαυτό της στον χάρτη του ποδοσφαίρου. Αντίπαλός της η φημισμένη Μπαρτσελόνα, η οποία πέρσι ανέκοψε την πορεία της Σίτι. Ο μετρ των νοκ άουτ αγώνων, Μανουέλ Πελεγκρίνι, θέλει να εμφυσήσει στους παίκτες του τον ρόλο της κυρίαρχης ομάδας. Ο περσινός αποκλεισμός με δύο ήττες από τους «μπλαουγκράνα» περισσότερο οφείλεται στο άγχος και λιγότερο στην αγωνιστική διαφορά που αποτυπώθηκε στο γήπεδο. Αν και η Σίτι πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία στιγμή, η νίκη – πρόκριση επί της Ρόμα εκτός έδρας, έδειξε μια αλλαγή χαρακτήρα των Βρετανών. Η Μπαρτσελόνα του άπειρου Λουίς Ενρίκε, διαθέτοντας πιθανώς την κορυφαία επιθετική τριάδα του κόσμου, αποτελούμενη από Σουάρες, Νεϊμάρ και Μέσι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά η Σίτι ξέρει κοιτώντας την περσινή χρονιά, τι να μην κάνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT