Συνάντηση επιχειρηματιών με Γ. Δραγασάκη και Γ. Σταθάκη

Συνάντηση επιχειρηματιών με Γ. Δραγασάκη και Γ. Σταθάκη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ισότιμη παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη εξέφρασε χθες σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος. «Πιστεύουμε πως στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που πραγματοποιεί η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, χρειάζεται ταχεία και ουσιαστική στοίχιση όλων των δυνάμεων του τόπου, πολιτικών, παραγωγικών και κοινωνικών, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ισότιμη και με προοπτική παραμονή μας στην Ευρωζώνη». Η σαφής αυτή παροχή στήριξης προς την κυβέρνηση αναφέρεται στην κοινή δήλωση του ΣΕΒ και των περιφερειακών Συνδέσμων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων της χώρας (Αττικής και Πειραιώς, Βορείου Ελλάδας, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας) αμέσως μετά τη συνάντηση των προεδρείων της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Η συνάντηση με τους δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους έγινε έπειτα από αίτημα των Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ενημέρωσης των συναρμόδιων υπουργών για τη χάραξη βιομηχανικής πολιτικής. Υπέβαλλαν αίτημα για «μια νέα βιομηχανική πολιτική που θα οδηγήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας», επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε την οριστική και βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Εξέφρασαν μάλιστα την πρόθεσή τους να συμβάλουν στο έργο της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε τρόπο (θέσεις, πόρους, μελέτες).

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του βιομηχανικού κόσμου έθεσαν κρίσιμα θέματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί στο νέο πλαίσιο που έθεσε η Ε.Ε. για τη στήριξη των ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Ο στόχος που έχει τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες να αποτελούν το 2020 το 20% του ΑΕΠ των 27 χωρών της Ε.Ε. έναντι ποσοστού 15% σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών έθεσαν στη νέα κυβέρνηση τόσο το θέμα της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις όσο και το φορολογικό αλλά και της χρηματοδότησης, με έμφαση στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Κομβικό αίτημα των επιχειρήσεων παραμένει και το θέμα της περαιτέρω αναθεώρησης του αδειοδοτικού πλαισίου, όπως και της ταχύτατης απονομής της δικαιοσύνης. Οι εκπρόσωποι των Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας θα συνεχίσουν τον κύκλο επαφών τους τις επόμενες ημέρες με ξεχωριστές συναντήσεις και με άλλους υπουργούς που εποπτεύουν κρίσιμα χαρτοφυλάκια για την πορεία των επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT