Βέβαιος ότι θα γίνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα ο Α. Τσίπρας

Βέβαιος ότι θα γίνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα ο Α. Τσίπρας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι βέβαιος ότι το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, με τους όρους που την συνοδεύουν, θα γίνει αποδεκτό, παρά τις ενστάσεις της Γερμανίας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup.

«Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να φτάσουμε σε μια αμοιβαία επωφελή λύση, βασισμένη στην αρχή του σεβασμού τόσο στους κανόνες της Ε.Ε., όσο και στα εκλογικά αποτελέσματα των κρατών-μελών της», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος  προσθέτει ότι αυτή είναι η στιγμή για μια «ιστορική πολιτική απόφαση για το μέλλον Ευρώπης».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα, αναφέρουν ότι ουσιαστικά ο πρωθυπουργός διαμηνύει προς του εταίρους ότι η Αθήνα έκανε κινήσεις για την επίτευξη συμφωνίας και τώρα αναμένει και από την άλλη πλευρά να κινηθεί. Στην κυβέρνηση περιμένουν τις τοποθετήσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου Αγκελας Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να αξιολογήσουν τί θα πρέπει να προσδοκούν από το Eurogroup.

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας, συνεργάτες του κ. Τσίπρα επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ζητηθεί από ελληνικής πλευράς η σύγκληση Συνόδου Κορυφής, εάν το σημερινό Eurogroup δεν καταλήξει σε συμφωνία και σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις για τα επόμενα βήματα θα διαδραματίσει ο συσχετισμός δυνάμεων και τα «στρατόπεδα» που θα διαμορφωθούν στη σημερινή συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT