Εξεταστική για την είσοδο στο Μνημόνιο προαναγγέλλει ο Π. Καμμένος

Εξεταστική για την είσοδο στο Μνημόνιο προαναγγέλλει ο Π. Καμμένος

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συλλογή υπογραφών για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο ανακοίνωσε χθες ο κ. Π. Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος. Ο υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ παίρνει, ουσιαστικά, τη σκυτάλη από τον κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είχε δεσμευθεί για μία και μόνον εξεταστική, αυτή για το Μνημόνιο, η οποία, όμως, ουδέποτε δρομολογήθηκε, λόγω της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι χθες το βράδυ, καλά πληροφορημένες πηγές επέμεναν ότι δεν έχει υπάρξει συνεννόηση του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό για το θέμα. Στελέχη των δύο κομμάτων, ωστόσο, σημείωναν στην «Κ» ότι σχετική αναφορά περιλαμβανόταν στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Ως προς το επίδικο της εξεταστικής, αυτή θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος ήταν εκ των σκληρότερων πολεμίων του κ. Ανδρ. Γεωργίου, επικεφαλής της Στατιστικής, σχετικά με τα ελλείμματα που αναγνώρισε η Αθήνα. Ο κ. Καμμένος, μάλιστα, προς ικανοποίηση πολλών εκ των καραμανλικών στελεχών της Ν.Δ., υιοθέτησε πλήρως τα επιχειρήματα της κ. Ζωής Γεωργαντά, η οποία, πλέον, λειτουργεί ως σύμβουλός του στο υπ. Αμυνας. Αντίστοιχα καλή διάθεση έναντι του κ. Κ. Καραμανλή, τον οποίο ο κ. Γ. Παπανδρέου εμφανίζει ως βασικό υπαίτιο του εκτροχιασμού, δείχνει, εξάλλου, και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε από την επιλογή του Πρ. Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μήνυμα διαφάνειας

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο., ο κ. Καμμένος είπε ότι ο κ. Βαρουφάκης διαπραγματεύθηκε υπό πολύ σκληρές συνθήκες και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά η Γερμανία μπήκε στην άκρη. Παρά το γεγονός ότι και στους ΑΝΕΛ υπάρχουν αντιδράσεις (σ.σ. ο Κ. Δαμαβολίτης εμφανίστηκε αρνητικός στη συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων), στο επιτελείο του κόμματος είναι σαφής η διάθεση τα αρνητικά της συμφωνίας του Eurogroup να εξισορροπηθούν με πρωτοβουλίες που δεν αφορούν, ευθέως, στα δημοσιονομικά και, παράλληλα, στέλνουν μήνυμα διαφάνειας, όπως η διαδικασία αδειοδότησης ΜΜΕ, η ρύθμιση για ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ από τις εφορίες στις περιπτώσεις μεγάλων υποθέσεων, ακόμα και η πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, πρωτοβουλία που μπορεί να προκάλεσε «παγωμάρα» στην Κουμουνδούρου, ωστόσο αγκαλιάστηκε από τους ΑΝΕΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή