Samsung: «Επέλαση» στις mobile πληρωμές με τα νέα Galaxy S6

Samsung: «Επέλαση» στις mobile πληρωμές με τα νέα Galaxy S6

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Αναβαθμισμένα σε ντιζάιν, υλικά κατασκευής και τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και με αρκετές καινούριες τεχνολογίες, έρχονται τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, τα δύο νέα κορυφαία smartphone της Samsung, τα οποία παρουσιάσθηκαν στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Η βασική διαφορά των δύο μοντέλων είναι πως στο Galaxy S6 Edge η οθόνη είναι κυρτή στα δύο άκρα της, υποστηρίζοντας έτσι ορισμένες νέες λειτουργίες, όπως την εύκολη πρόσβαση στις σημαντικότερες επαφές.

Οι δύο «ναυαρχίδες» θα καταφθάσουν στην Ελλάδα στις 17 Απριλίου, σε τιμή που θα κινείται στα 750 ευρώ για το Galaxy S6 και ακριβότερη κατά 100-150 ευρώ για το Galaxy S6 Edge. Τα smartphone είναι εξαιρετικά λεπτά και αρκετά ελαφριά, ενώ ένα θετικό στοιχείο που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα προηγούμενα μοντέλα της κορεατικής εταιρείας είναι τα υλικά κατασκευής τους, στα οποία αυτή τη φορά κυριαρχεί το μέταλλο και το γυαλί.

Κατά την παρουσίαση, η Samsung αναφέρθηκε επίσης στις βελτιώσεις της οθόνης 5,1 ιντσών, η οποία έχει μεγαλύτερη ανάλυση (577ppi), όπως και στις εντυπωσιακές επιδόσεις που προσφέρει ο επεξεργαστής τους, ο οποίος είναι ο πρώτος με αρχιτεκτονική 14nm που χρησιμοποιείται σε τηλέφωνα, με συνέπεια να έχει καλύτερη συμπεριφορά και στην κατανάλωση ενέργειας.

Παράλληλα, τα δύο smartphone έρχονται με εμπρόσθια κάμερα F1.9 και ανάλυσης 5 Megapixel, για καλύτερες selfie, όπως και με κύρια κάμερα 16 Megapixel με αισθητά καλύτερη ταχύτητα και εικονοστοιχεία μεγαλύτερου μεγέθους, ώστε να έχει βελτιωμένη συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Βελτιωμένη όμως είναι και οι επιδόσεις τους κατά την επαναφόρτιση, αφού μόλις 10 λεπτά στην πρίζα θα επαρκούν για 4 ώρες χρήσης.

Μία από τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν είναι η ασύρματη επαναφόρτιση, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να αναπληρώνουν την ενέργεια της μπαταρίας τους χωρίς να χρειάζονται καλώδια. Ίσως όμως πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι πρόκειται για τα πρώτα smartphone τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν σαν «πορτοφόλια» όχι μόνο στα τερματικά που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές, αλλά και στα μηχανήματα παλιότερης τεχνολογίας που διαθέτουν αρκετά ακόμη καταστήματα.

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί να διαδοθεί πολύ περισσότερο η υπηρεσία Samsung Pay που έχει στα σκαριά ο κορεατικός κολοσσός, για χρήση των δύο τηλεφώνων σαν «ψηφιακά πορτοφόλια». Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, η υπηρεσία θα κάνει πρεμιέρα αυτό το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Visa.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή