IFA: «Φορητότητα και σύνδεση από παντού» το όραμα της Lenovo

IFA: «Φορητότητα και σύνδεση από παντού» το όραμα της Lenovo

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Έμφαση στη φορητότητα και τη δυνατότητα σύνδεσης από οποιαδήποτε συσκευή, δίνει η Lenovo στη νέα σειρά προϊόντων που παρουσίασε στην έκθεση IFA στη γερμανική πρωτεύουσα. Εφοδιασμένα με νέους επεξεργαστές και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα «φρέσκα» μοντέλα της κινεζικής εταιρείας υπόσχονται επίσης εξαιρετικές επιδόσεις, χωρίς να κάνουν «εκπτώσεις» σε αυτονομία.

Παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των PC, η Lenovo έδειξε πως σκοπεύει να διατηρήσει τα πρωτεία στην κατηγορία με συσκευές όπως το ThinkPad Yoga 260, τον πιο ελαφρύ φορητό στον κόσμο με οθόνη 12,5’’, αφού το βάρος του ξεκινά από 1.300 γραμμάρια. Παράλληλα, έχει εξαιρετικά ανθεκτική κατασκευή: στην εκδήλωση, ο παρουσιαστής έριξε το ultrabook από ύψος 1,5 μέτρου και… ανέβηκε πάνω του, χωρίς η συσκευή να πάθει τίποτα. 

Διαθέτοντας τη σχεδίαση των μοντέλων Yoga που έχουν προηγηθεί, δηλαδή με την οθόνη αφής του να μπορεί να περιστραφεί έως και κατά 180 μοίρες για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet, το ThinkPad Yoga 260 έρχεται με επεξεργαστές Intel Core 6ης «γενιάς» και μνήμη έως 16 GB, για κορυφαίες επιδόσεις.

Επίσης, υποστηρίζει συνδεσιμότητα LTE-A, που είναι 4 φορές ταχύτερη από τις συνδέσεις LTE, και έρχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 10.

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσης στην IFA το καινούριο Ideapad MIIX 700, ένα υβριδικό μηχάνημα με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και ειδική άρθρωση στο πίσω μέρος, ώστε να στηρίζεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Το 12 ιντσών μοντέλο βασίζεται στα Windows, ενώ είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Skylake και οθόνη ανάλυσης 2.160 x 1.440 pixel.

Το hardware του συμπληρώνεται από RAM 8 GB και έναν σκληρό δίσκο SSD 256 GB.

Όσον αφορά τα desktop PC, παρουσιάσθηκε το ThinkCentre Tiny, μία μικροσκοπική κεντρική μονάδα που είναι ο πιο ισχυρός επιτραπέζιος υπολογιστής ανά κυβική ίντσα. Ο ThinkCentre Tiny έρχεται με τον νέο μετασχηματιστή Lenovo Pro WiDi, για  να κάνει τις ασύρματες συνδέσεις σε WiDi απλές και να μειώσει την «ακαταστασία» των καλωδίων.

Στην κατηγορία των tablet με λειτουργικό Android, η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε το Yoga Tab 3 Pro, το οποίο διαθέτει μία βάση στήριξης όπου μάλιστα υπάρχει έναν μικρός προτζέκτορας, για την προβολή περιεχομένου στον τοίχο σε μέγεθος μέχρι 70 ίντσες. Το 10’’ tablet έχει οθόνη ανάλυσης 2560 x 1600 pixel.

Επιπλέον, έχει επεξεργαστή Intel Atom x5, RAM 2 GB και 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Με δύο κάμερες 13 και 5 ΜΡ, ξεχωρίζει επίσης για τη μεγάλη χωρητικότητας μπαταρία του, που του εξασφαλίζει 18 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο.

Στην ίδια εκδήλωση, αποκαλύφθηκε η νέα «γενιά» του Moto 360, του «έξυπνου» ρολογιού από την αμερικανική Motorola, η οποία είναι θυγατρική της Lenono. Το smartwatch θα διαθετεί σε ανδρική και γυναικεία έκδοση, όπως και μία παραλλαγή ειδικά για τα σπορ. Θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη, 42 και 45 χιλιοστών, ενώ το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι η τεράστια ποικιλία επιλογών ως προς την εμφάνιση και τα υλικά της συσκευής (όπως π.χ. είδος και χρώμα μπρασελέ), με συνέπεια ο χρήστης να μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 288 συνδυασμούς.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε επιπλέον ένα καινούριο phablet, το 7’’ Lenovo Phab Plus με τετραπύρηνο επεξεργαστή και οθόνη Full HD. Και δεν έλειψαν τα καινούρια smartphone, όπως το 5’’ Lenovo Vibe S1, που έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή και διπλή μπροστινή κάμερα για εύκολο φωτομοντάζ των selfies.

Οθόνη 5,5 ιντσών έχει το Lenovo Vibe Ρ1, το οποίο ξεχωρίζει για τη χωρητικότητα της μπαταρίας του, που αγγίζει τα 5000 mAh.

Τέλος, στο Βερολίνο η κινεζική εταιρεία το νέο ideacentre AIO 700 desktop και πέντε νέα λάπτοπ – το ideapad 300 και 500 και τα ακόμη πιο λεπτά και ελαφριά ideapad 100S, 300S και 500S. Το ideacentre AIO 700 desktop εξασφαλίζει έως και τη διπλάσια ενέργεια, ανάλυση οθόνης και χωρητικότητα μνήμης, συγκριτικά με το μοντέλο της εταιρείας που διαδέχεται.

Από την άλλη πλευρά, τα ideapad «απογειώνουν» τη φορητότητα, αφού για παράδειγμα  το 14-ιντσών ideapad 300 έχει βάρος που φτάνει τα 2,1 κιλά, ενώ το 15’’ ideapad 500 ζυγίζει μόλις 2.300 γραμμάρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή