ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση παραπλανά τους αδύναμους

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση παραπλανά τους αδύναμους

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλούς τόνους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οι συνεργάτες του κ. Ευ. Βενιζέλου εναντίον της κυβέρνησης όσον αφορά τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της. Χθες, από τη Χαρ. Τρικούπη εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου τονίζεται ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να υπερψηφίσουν κάθε πρόσθετο θετικό μέτρο, ωστόσο αναφέρουν πως αρνούνται να συμπράξουν «στην εξακολούθηση της παραπλάνησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι στο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε προς διαβούλευση απουσιάζουν οι προβλέψεις για την επέκταση του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Επισημαίνουν, ακόμη, ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το ποιοι και πόσοι δικαιούνται παροχές σίτισης και δωρεάν ρεύματος. Και καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, αλλά «αποτελεί τον “φερετζέ” για να περάσουν άσχετες και φωτογραφικές διατάξεις διορισμών αναπληρωτών γενικών γραμματέων, με στρατιά μετακλητών και συμβούλων». Περιγράφουν ως «κοροϊδία» τον χρόνο διαβούλευσης (αναρτήθηκε στις 2 Μαρτίου στις 23.00 και παραχωρήθηκε χρόνος για σχόλια έως τις 3 Μαρτίου στις 14.00) και προανήγγειλαν συνέντευξη Τύπου μετά την επίσημη κατάθεση του νομοσχεδίου.

Από το ΠΑΣΟΚ και δη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του εκφράστηκε επίσης χθες αντίδραση για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «αρνείται τον ζωντανό κοινοβουλευτικό έλεγχο», αναγκάζοντας «την πρόεδρο της Βουλής να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων». Στη Χαρ. Τρικούπη διακρίνουν άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία, «αρκούμενη», όπως αναφέρουν, «στην πολιτική των non paper». Εξαπολύουν επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στη ΔΕΗ, περιγράφοντας ως «πρωτοφανή και υποκριτικό τον ισχυρισμό ότι δεν γνώριζε». Επίσης, αναφέρουν από τη Χαρ. Τρικούπη, «δεν δηλώνουν διαφωνία ούτε πρόθεση επανόρθωσης», τονίζοντας ότι ο κ. Π. Λαφαζάνης, ως αρμόδιος υπουργός «και ήξερε και μπορούσε» να πράξει προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι συναρμόδιοι καλούνται, όπως αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ, να «σταματήσουν να ψεύδονται ασυστόλως» και «να μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή