Σαμαράς: Πρέπει να βρεθεί λύση πάση θυσία

Σαμαράς: Πρέπει να βρεθεί λύση πάση θυσία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης αλλά και προς την κυβέρνηση της Ελλάδας για την ταχεία υπέρβαση της εκκρεμότητας μεταξύ Αθήνας και πιστωτών έστειλε, χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, που είχε σύντομα τετ α τετ με τους Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, Αγκελα Μέρκελ, Μαριάνο Ραχόι και σειρά άλλων ηγετών, επισήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση πάση θυσία, καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται διαρκώς με πρώτο πλήγμα στη ρευστότητα της οικονομίας.

«Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του ΕΛΚ ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα, ό,τι κατάφερε μέσα σε 2,5 χρόνια, να βγούμε σε πλεονάσματα και να βγούμε στην ανάπτυξη, τώρα αυτά κινδυνεύουν να χαθούν» επισήμανε ο κ. Σαμαράς, μετά τη λήξη της Συνόδου, κάνοντας λόγο για χρόνο που χάνεται σε συζητήσεις που αφορούν «επικοινωνιακή διαχείριση», κι όχι στην πραγματικότητα της οικονομίας. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ζήτησα να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής απ’ όλες τις πλευρές. Και να βρεθεί συμφωνία το ταχύτερο», προσέθεσε.

Τόσο στη Σύνοδο, που έλαβε χώρα στο κτίριο της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, όσο και στις δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε πρόθυμος να βάλει «πλάτη» στην κυβέρνηση αλλά και να αντιπαρατεθεί «σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αρωγός σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία για περαιτέρω αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα εναντιωθεί σε ενδεχόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για ανατροπή των αποκρατικοποιήσεων, της απελευθέρωσης των αγορών και την αποπομπή επενδυτών από την Ελλάδα.

«Ζήτησα να δουλέψουν όλοι για να βρεθεί καθαρή λύση και το ταχύτερο. Ο χρόνος που περνάει αυξάνει τον "λογαριασμό" και μεγαλώνει τους κινδύνους. Θέσεις εργασίας χάνονται, έσοδα χάνονται, επενδύσεις χάνονται, ευκαιρίες χάνονται καθημερινά… Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες, ασάφειες και επικοινωνιακά παιχνίδια» επισήμανε, επίσης, ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη, «αυτή είναι η αποστολή μου, αυτό πιστεύω κι αυτό οφείλω να κάνω».

Πλην του επικεφαλής της Κομισιόν, της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Ισπανού πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου, είχε επίσης επαφές με τους Εντα Κένι, Νικ. Αναστασιάδη, Βίκτρο Ορμπάν, Γιόζεφ Ντόουλ, Μάνφρεντ Βέμπερ και τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT