Χωρίς εμπόδια πλέον ο Ολυμπιακός

Χωρίς εμπόδια πλέον ο Ολυμπιακός

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του έκανε χθες ο Ολυμπιακός, χάρη στη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν στους έξι βαθμούς τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ωστόσο, προκειμένου να πάρουν το τρίποντο συνάντησαν πολλές δυσκολίες από την ομάδα της Τρίπολης, η οποία είχε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ο Βίτορ Περέιρα χρησιμοποίησε την ενδεκάδα που είχε επιλέξει στο ματς της περασμένης Κυριακής με την Ξάνθη. Είναι αλήθεια πως είδε τους παίκτες του να παίζουν εξαιρετικά στα πρώτα 25 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο άνοιξαν το σκορ με τον Ντομίνγκεζ (στο 13΄). Ωστόσο, στη συνέχεια η πίεση που ασκούσαν οι «Αρκάδες», οδηγούσε σε αρκετά λάθη τους αμυντικούς και τους μέσους στην κυκλοφορία της μπάλας.

Οι διορθωτικές κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και πέρασε τους Φορτούνη, Εντινγκά και Μπενίτες στη θέση των Αφελάι, Κασάμι και Ντομίνγκεζ, βοήθησαν τους γηπεδούχους να φθάσουν σε ένα δεύτερο γκολ με τον Φορτούνη στο 80΄ και να «κλειδώσουν» τη νίκη.

«Ενώ ήταν το τρίτο στη σειρά δύσκολο παιχνίδι από την ΑΕΚ και μετά, είμαι πολύ ικανοποιημένος, επειδή οι παίκτες μου έδωσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν πνεύμα αυτοθυσίας. Ηταν δύσκολο για εμάς, γιατί είχαμε μόλις μία μέρα ξεκούρασης μετά την ΑΕΚ και είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια με Ξάνθη και Αστέρα, με δύο πολύ καλές ομάδες. Χρειαζόταν να παίξουμε σοβαρά και στα δύο για να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Είμαι ικανοποιημένος από το πώς δουλεύουν όλοι και το πώς συμπεριφέρονται και σε αυτό οφείλεται το καλό αποτέλεσμα που πήραμε και με την Ξάνθη και με τον Αστέρα», τόνισε ο Βίτορ Περέιρα και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης ανέφερε: «Μετά από ένα δικό μας μουδιασμένο ξεκίνημα και με τον Ολυμπιακό να έχει πολύ καλό ρυθμό βρεθήκαμε να χάνουμε 1-0. Μετά βελτιωθήκαμε, πρεσάραμε αλλά δεν βάλαμε το γκολ. Μετά σκόραρε ο Ολυμπιακός το 2-0 και εκεί τελείωσε το ματς. Κρατάω ότι κάναμε φάσεις και πως προσπαθήσαμε».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (56΄ Εντινγκά), Ντομίνγκες (66΄ Μπενίτες), Αφελάι (56΄ Φορτούνης), Ντοσεβί, Χάρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (68΄ Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ινγκλέσιας, Μουνάφο (80΄ Φερνάντες), Μάσα, Ρόλε, Λούι, Μπαράλες (86΄ Σκουρτάι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή