Σε αγώνες για την πρόκριση όλη η Ευρώπη

Σε αγώνες για την πρόκριση όλη η Ευρώπη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κληρονομιά αρκετών εκπλήξεων από τις προηγούμενες αγωνιστικές, η προκριματική φάση του Euro 2016 έχει μπει ήδη στην 5η στροφή της. Αρκετές από τις ομάδες πρώτης γραμμής έχουν στις πλάτες τους ένα αρκετά βαρύ καλοκαίρι λόγω του Μουντιάλ της Βραζιλίας με αποτέλεσμα η απόδοσή τους να μην είναι η αναμενόμενη. Αντίθετα, έχουν ξεπεταχτεί ομάδες από το δεύτερο επίπεδο, που διεκδικούν με αξιώσεις τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στην τελική φάση της Γαλλίας, ή την τρίτη που δίνει τουλάχιστον την ευκαιρία των πλέι οφ.

Στον 1ο όμιλο, η Ισλανδία αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας το Καζαχστάν, με σκοπό να παραμείνει «σφηνωμένη» ανάμεσα στα δύο φαβορί, την Τσεχία και την Ολλανδία. Οι Τσέχοι αναμένεται να έχουν εύκολο έργο απέναντι στη Λεττονία, ενώ και η Ολλανδία παίζει εντός έδρας με την Τουρκία, η οποία έχει ξεκινήσει νωθρά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Στον 2ο όμιλο, η Κύπρος, που έχει πραγματοποιήσει τη μεγάλη έκπληξη νικώντας στην πρεμιέρα στη Βοσνία, έχει μία ακόμη πιο δύσκολη αποστολή σήμερα, αφού θα δοκιμαστεί στο Βέλγιο απέναντι στην ομάδα που θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη. Οι Βόσνιοι αναμένεται να έχουν ένα εύκολο απόγευμα στην Ανδόρα, ενώ στο Ισραήλ θα διεξαχθεί ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στους γηπεδούχους και στην Ουαλλία του Γκάρεθ Μπέιλ. Ισραήλ και Βέλγιο χρωστούν ένα παιχνίδι το οποίο θα δώσουν στις 31/3.

Η σημερινή αυλαία «πέφτει» με τον 8ο όμιλο. Το σημαντικότερο παιχνίδι είναι αυτό της Κροατίας με τη Νορβηγία, ενώ δύσκολη αποστολή θα έχει και η Ιταλία, που θα αγωνιστεί στη Βουλγαρία. Αζερμπαϊτζάν και Μάλτα θα δώσουν ένα… ντέρμπι με φόντο την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Αύριο, εκτός από το γκρουπ της Εθνικής Ελλάδος, σειρά παίρνουν άλλοι δύο όμιλοι. Στον 4ο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Γεωργία. Η πρώτη θέση μέχρι στιγμής ανήκει στην Πολωνία, η οποία θα αγωνιστεί στην Ιρλανδία που επίσης βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η τρίτη… δεύτερη του γκρουπ, η Σκωτία, θα δοκιμάσει τις αντοχές του πρωτοεμφανιζόμενου Γιβραλτάρ που σε τέσσερις αγώνες μετράει 0 εις το πηλίκον, με 0-21 γκολ παθητικό.

Στον επεισοδιακό 9ο όμιλο στον οποίο οι ισορροπίες έχουν αλλάξει μετά τις ποινές σε Σερβία και Αλβανία, για τα όσα συνέβησαν στον μεταξύ τους αγώνα, η πρωτοπόρος Δανία έχει ρεπό και θα δώσει αύριο, στο Σεντ Ετιέν, φιλικό αγώνα με τη διοργανώτρια του Euro, Γαλλία, η οποία μετέχει στον όμιλο άνευ συναγωνισμού. Στις βαθμολογικού ενδιαφέροντος αναμετρήσεις, η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος θα φιλοξενήσει τη Σερβία με σκοπό να περάσει στην πρώτη θέση και η Αλβανία θα υποδεχθεί την Αρμενία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή